26/03/2020 26/03/2020 Το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, άνευ εκκλησιάσματος. Ακολούθησε η Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, για τους ευσεβείς χριστιανούς που παρακολούθησαν την...
26 Μαρτίου, 2020 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 13:25

25η Μαρτίου στη Νεάπολη

Διαδώστε:
25η Μαρτίου στη Νεάπολη

Το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, άνευ εκκλησιάσματος. Ακολούθησε η Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, για τους ευσεβείς χριστιανούς που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε ραδιοφωνικά (90,1 FM), αναφερόμενος στην σημασία της ημέρας αυτής για την Ορθοδοξία και το Έθνος των Ελλήνων.

Κατακλείοντας, απηύθυνε μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και Πίστεως προς τον Θεό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το Γένος μας. Προέτρεψε δε όλοι να διατηρήσουμε την βεβαία και σταθερά ελπίδα μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Πλατυτέρα των Ουρανών και Μητέρα του ανθρωπίνου γένους, παρακαλώντας Την να μας προστατεύει, να μας αγιάζει και να απαλλάξει τον δοκιμαζόμενο λαό από την φοβερά αυτή επιδημία.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από Ιερείς, κατευθύνθηκε στην Πλατεία Νεαπόλεως και στο Ηρώο, όπου τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής πάντων των πεσόντων υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος. Δάφνινο στεφάνι κατετέθη από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Κοινότητος Νεαπόλεως, κ. Εμμανουήλ Ζερβάκη. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος από τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού.

Η ξεχωριστή εορταστική Επέτειος ολοκληρώθηκε με τις καμπάνες των Ιερών Ναών να χτυπούν ταυτόχρονα στις 11.00 π.μ. σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και όλοι να ψάλλουν από τις αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους το τροπάριο «Τη Υπερμάχω…» και τον Εθνικό Ύμνο.

Η συμβολική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε με προτροπή του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου για την ηθική ενίσχυση του λαού μας, κατά την περίοδο της ισχυρής δοκιμασίας που η Πατρίδα και η ανθρωπότητα υφίσταται, αλλά και για την απόδοση τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με τον αγώνα και την θυσία τους, έκτισαν εκ του μηδενός την σύγχρονη Ελλάδα και το περήφανο Έθνος μας.

Για να διαβάσετε την ομιλία το Σεβασμιωτάτου πατήστε: ΕΔΩ

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων