24/10/2020 24/10/2020 Μια ενδιαφέρουσα και καθ’ όλα επίκαιρη ομιλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ομιλιών στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ....
24 Οκτωβρίου, 2020 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 11:11

Αγιασμός και πρώτη ομιλία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Πέτρας

Διαδώστε:
Αγιασμός και πρώτη ομιλία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Πέτρας

Μια ενδιαφέρουσα και καθ’ όλα επίκαιρη ομιλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ομιλιών στην Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Πριν την έναρξη της ομιλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Γονέων και ανέφερε στην ομιλία του στους παρισταμένους: «Με ιδιαίτερη χαρά κηρύσσουμε για δεύτερη χρονιά την έναρξη των συνάξεων στη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεώς μας. Όλοι γνωρίζουμε, αγαπητοί μου αδελφοί, τη σπουδαιότητα του θεσμού της οικογένειας, που είναι το κύτταρο το οποίο γεννάει την κοινωνία. Όλοι γνωρίζουμε ότι μια ισορροπημένη και «ζεστή» οικογένεια δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την διαμόρφωση των υγιών μελών της κοινωνίας. Αυτό το πετυχαίνουμε αν βάλουμε στη ζωή και την οικογένειά μας τον Χριστό, διότι ο Χριστός είναι Εκείνος που ευλογεί κάθε δραστηριότητά μας. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των εξαίρετων συνεργατών που ανέλαβε και φέτος να συντονίσει τις δράσεις της Σχολής Γονέων και εύχομαι πραγματικά οι προγραμματισμένες ομιλίες να συμβάλλουν δραστικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Θεία Κοινωνία και κορωνοϊός». Ο π. Μεθόδιος ανεφέρθη στα πολλαπλά οφέλη της Θείας Μεταλήψεως, του κεντρικού Μυστηρίου της Εκκλησίας, στην πνευματική ανάταση και την διατήρηση της σωματικής και της ψυχικής υγείας των χριστιανών, αλλά και στην σύγχυση που έχει προκύψει για το θέμα αυτό με πρόφαση την εξάπλωση της πανδημίας.

Στο πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Μεθόδιο διότι με την άρτια αυτή ομιλία του μετέδωσε στους ακροατές την Θεολογία της Εκκλησίας και ανέπτυξε την ευαίσθητη και επίκαιρη αυτή θεματολογία, υποστηρίζοντας με απόλυτα κατανοητό και τεκμηριωμένο λόγο την αδιαμφισβήτητη επικράτηση του Ζωοδότη Χριστού έναντι της ασθενείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων