10/08/2021 10/08/2021 Το εσπέρας του Σαββάτου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή του Αγίου Μύρωνος, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην συνοικία «Πίσσηδες» πόλεως Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο περί της Εορτής, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μέσα στην ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου και μια ημέρα...
10 Αυγούστου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2021 - 16:56

Αναρίθμητα θαύματα που συνεχίζει να επιτελεί μέχρι τις μέρες μας

Διαδώστε:
Αναρίθμητα θαύματα που συνεχίζει να επιτελεί μέχρι τις μέρες μας

Το εσπέρας του Σαββάτου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη Εορτή του Αγίου Μύρωνος, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην συνοικία «Πίσσηδες» πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο περί της Εορτής, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Μέσα στην ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου και μια ημέρα μετά την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού τιμούμε σήμερα, εδώ, τον Άγιο Μύρωνα ως Επίσκοπο της Κρητικής Εκκλησίας και ως Άγιο που δεν έπαψε ποτέ να θαυματουργεί. Ως ακτίνα ηλίου ξεπροβάλλει η μνήμη του μεγάλου Αγίου που είναι διάδοχος των Αγίων Αποστόλων Τίτου και Παύλου, των Αποστόλων που διέδοσαν την αληθινή Πίστη και το Ευαγγέλιο του Χριστού στο νησί μας.

Είναι αναρίθμητα τα θαύματα που συνεχίζει να επιτελεί μέχρι τις μέρες μας σε αυτούς που προσφεύγουν στο εικόνισμά του και δίδει πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα· γιατί ο Άγιος Μύρων αγαπάει πολύ το νησί που τον γέννησε, το νησί όπου έζησε, αγίασε και ασκήτευσε».

Κατακλείοντας την ομιλία του ανέφερε:

«Να παρακαλούμε τον Άγιο Μύρωνα να μη σταματήσει ποτέ να πρεσβεύει για εμάς, για την Πατρίδα μας και για τον κόσμο ολόκληρο, που αυτή την περίοδο ταλανίζεται από την πύρινη λαίλαπα αλλά και από την ασθένεια και την πανδημία του κορωνοϊού, να παρακαλεί δε τον Χριστό να αυξάνει την Πίστη μας.

Παράλληλα να απευθυνόμαστε και στη Μάνα μας, την Παναγία, εξαιρέτως αυτή την περίοδο που η Εκκλησία μάς προετοιμάζει να εορτάσουμε την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και να γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε άλλους μεσίτες προς τον Θεό, ει μη μόνον την Παναγία και τους Αγίους μας. Αυτούς θα πρέπει να εμπιστευόμαστε και να τους βάζουμε ως εχέγγυα για τη ζωή και τη σωτηρία μας».

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων