08/08/2023 08/08/2023 Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, κατά την εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, στον ως άνω Ιερό Ναό. Στο μήνυμά του για...
08 Αυγούστου, 2023 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 15:39

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας τίμησε την Μητέρα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας τίμησε την Μητέρα της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, κατά την εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, στον ως άνω Ιερό Ναό.

Στο μήνυμά του για αυτές τις άγιες ημέρες του Δεκαπενταυγούστου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κάποτε ρώτησε κάποιος τον Όσιο Παΐσιο για τις παρακλήσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου: “πάτερ η Παναγία μας ακούει;”. Και ο Άγιος Παΐσιος με την εμπειρία την οποία είχε του απαντάει: “Και βέβαια. Κάθε φορά που λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς είναι σαν να τραβάμε τον σάκο της Παναγίας”. Και αυτό κάνουμε, αγαπητοί μου αδελφοί όλο τον χρόνο, ιδιαιτέρως όμως αυτήν την περίοδο και αυτόν τον μήνα, που είναι αφιερωμένος από την πρώτη μέρα μέχρι και την τελευταία στη Βασίλισσα του ουρανού και της γης, στην Παντάνασσα, στην Κεχαριτωμένη Υπεραγία Θεοτόκο, στην Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων των χριστιανών. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την ευχαριστήσουμε για όλες τις ευεργεσίες που έχει προσφέρει στον καθένα από εμάς. Εάν αναλογιστούμε και σκεφτούμε τη ζωή μας, θα δούμε πόσες φορές μας έχει βοηθήσει η Χάρη της.


… Εναποθέτουμε τα αιτήματα μας, τις αγωνίες μας, τα προβλήματα μας, αλλά και ζητούμε την συγχώρηση από την Μητέρα του Κυρίου μας. Είναι εύκολο γι’ αυτήν να ικανοποιήσει κάθε αίτημά μας. Ένα πράγμα όμως ζητάει από εμάς, και είναι εκείνο το οποίο είπε στους υπηρέτες στον γάμο της Κανά: “Ότι εάν θέλει ποιήσατε”. Μας λέγει η Παναγία δηλαδή δια των λόγων αυτών ότι, ότι σας λέγει ο Κύριος μέσω του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, αυτό και να κάνετε. Και αν το κάνετε αυτό τότε θα είστε μακάριοι, τότε θα είστε ευτυχισμένοι.

Γι’ αυτό, αγαπητοί μου αδελφοί, να αξιοποιήσουμε την περίοδο αυτή πηγαίνοντας στις καθημερινές Θείες Λειτουργίες, στις Ιερές Παρακλήσεις. Δεν πειράζει που κάνει ζέστη. Ας προσφέρουμε και εμείς λίγο ιδρώτα στις τόσες ευεργεσίες του Κυρίου μας και στις τόσες ευεργεσίες που προσφέρει η Παναγία σε όλους μας, αλλά κυρίως να βρούμε την ευκαιρία να εξομολογηθούμε και να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Γιατί χωρίς αυτά τα δυο Μυστήρια δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, γιατί μόνο εάν καθαρίσουμε την καρδιά και την ψυχή μας τότε θα μπορέσει δια των Μυστηρίων να ενοικήσει η Χάρις του Τριαδικού Θεού μέσα μας.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, βοήθεια μας η Παναγία! Μην ξεχνάτε ότι η Παναγία ένα πράγμα ζητεί από εμάς, να κάνουμε πράξη στη ζωή μας και να εφαρμόζουμε όσο το δυνατό καλύτερα τον λόγο του Θεού. Αμήν!».

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στην Ι. Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κουφής Πέτρας και τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Πέτρας κυρού Μελετίου Χλαπουτάκη.


Το εσπέρας της ιδίας ημέρας χοροστάτησε του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, στην Ενορία Βουλισμένης.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, Νεαπόλεως. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, στον Ι. Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μαλίων.


Την Παρασκευή 4 Αυγούστου το πρωί, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, Νεαπόλεως.


Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στον Ι. Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μιλάτου.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, Νεαπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων