31/07/2020 31/07/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Σίλα Νεαπόλεως εκκλησιάσθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος  κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.  Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο στους πιστούς, μιλώντας περί της προσπάθειας του Αποστόλου Σίλα, συνέκδημου και συνοδοιπόρου των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, να κηρύξει...
31 Ιουλίου, 2020 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 17:59

«Ο Άγιος Σίλας υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της Εκκλησίας»

Διαδώστε:
«Ο Άγιος Σίλας υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της Εκκλησίας»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Σίλα Νεαπόλεως εκκλησιάσθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος  κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. 

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο στους πιστούς, μιλώντας περί της προσπάθειας του Αποστόλου Σίλα, συνέκδημου και συνοδοιπόρου των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, να κηρύξει τον Λόγο του Ευαγγελίου. «Ο Απόστολος Σίλας, ένας εκ των εβδομήκοντα Αποστόλων του Χριστού, διακρίθηκε για την μεγάλη αγάπη του προς τον Χριστό και την Εκκλησία. Ακολουθώντας τον Απόστολο Παύλο μεταβαίνει από τη Μ. Ασία στην Ευρώπη και εγκαθίσταται στη Νεάπολη της Μακεδονίας, την σημερινή Καβάλα. Οι δύο Απόστολοι πηγαίνουν στους Φιλίππους, μία σημαντική και μεγάλη πόλη της ανατολικής Μακεδονίας, όπου κηρύττουν –για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος– το Ευαγγέλιο του Χριστού», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, γι’ αυτό και οι Απόστολοι αποφασίζουν μετά το τέλος της Αποστολικής Συνόδου, το 49 μ.Χ., να αποστείλουν τον Άγιο Σίλα στην Αντιόχεια όπου θα μετέφερε τις αποφάσεις της Συνόδου. Εκεί ο Απόστολος Σίλας διέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί δεν αρκούσε μονάχα να μεταφέρει τι είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο, αλλά θα έπρεπε ακόμη να βοηθήσει τους χριστιανούς να γίνουν ακόμη περισσότερο σταθεροί στην πίστη τους».

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του: «Ο Άγιος Σίλας να πρεσβεύει για εμάς που ήλθαμε σε αυτό εδώ το όμορφο προσκύνημα για να τον τιμήσουμε. Να τον παρακαλούμε να μας κατευθύνει στον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών, να μας χαρίζει την δύναμη και την καρτερία για να υπομένουμε κάθε δοκιμασία που έρχεται στη ζωή μας, να μας δίδει θάρρος έτσι ώστε πάντοτε, με τη ζωή και τα έργα μας, να ομολογούμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως αληθινό Θεό».

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Σίλα, παραμένοντας σταθεροί στην Πίστη προς τον Χριστό. Όπως συμβούλευσε, ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχουμε αυτό είναι να διαβάζουμε τους βίους των Αγίων για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το Λόγο του Ευαγγελίου του Χριστού, διότι οι Άγιοί μας είναι το εφηρμοσμένο Ευαγγέλιο του Χριστού.

Το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιουλίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σίλα Βαθύ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων