15/11/2021 15/11/2021 Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βουλισμένης. Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην παραβολή του σπλαγχνικού Σαμαρείτη: «Ερμηνεύοντας οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας τη σημερινή ευαγγελική διήγηση, μας μιλούν για...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 12:18

Ο Πέτρας Γεράσιμος για την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη

Διαδώστε:
Ο Πέτρας Γεράσιμος για την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βουλισμένης.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην παραβολή του σπλαγχνικού Σαμαρείτη:

«Ερμηνεύοντας οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας τη σημερινή ευαγγελική διήγηση, μας μιλούν για τον πλησίον, την έννοια του οποίου ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να ανανοηματοδοτήσει. Ο πλησίον μας, που ο Θεός θέλει να φροντίζουμε και να αγαπούμε, δεν είναι μονάχα το παιδί μας, η γυναίκα μας, ο συγγενής μας, αλλά είναι οποιοσδήποτε έχει την ανάγκη μας, σωματική, υλική ή πνευματική.

Όλοι προσπαθούν στις μέρες μας να το ξεχάσουμε αυτό. Διότι ο άνθρωπος δεν είναι μονάχα πλασμένος από ύλη, δεν είναι μονάχα σώμα· είναι και πνεύμα, είναι και ψυχή. Και πάντοτε θα πρέπει να φροντίζει να αναπτύσσει ισόρροπα αυτά τα δύο στοιχεία από τα οποία αποτελείται, γιατί αν αμελήσει κάποιο από αυτά τα δύο τότε θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα –και υγείας και πνευματικά και ψυχολογικά.

Γι’ αυτό ο Χριστός μας λέγει ότι ο πλησίον είναι ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη την βοήθειά μας. Θα πρέπει λοιπόν πάντοτε κι εμείς που είμαστε ή που θέλουμε να γίνουμε δικοί Του μαθητές, να προσφέρουμε ακατάληπτα και απρόσκοπτα την βοήθειά μας σε κάθε συνάνθρωπό μας που την έχει ανάγκη. Και το κυριότερο είναι να του συμπαρασταθούμε, να τον στηρίξουμε σε μια δυσκολία του, να τον παρακινήσουμε να βγει από την δεινή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να του μεταφέρουμε τον Λόγο του Ευαγγελίου του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων