23/08/2021 23/08/2021 Ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετείχε την Κυριακή, 22 Αυγούστου στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου. Προ της απολύσεως τελέσθηκε το...
23 Αυγούστου, 2021 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 17:23

Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτη Πέτρας

Διαδώστε:
Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτη Πέτρας

Ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετείχε την Κυριακή, 22 Αυγούστου στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε το Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ανθίμου, επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Στην προσφώνησή του προς τους παρευρισκόμενους αγίους Αρχιερείς και το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ανέφερε για τον μακαριστό Αρχιερέα, που διηκόνισε επί δεκατετραετία το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου:

«Σας ευχαριστώ που σήμερα είστε μαζί μας, αναγνωρίζοντας κι εσείς τις πολλές ευεργεσίες του μακαριστού Μητροπολίτου στην τοπική μας Εκκλησία και γνωρίζοντας προσωπικώς τα χεύματα της αγάπης και της ευλαβικής παρουσίας του στη ζωή σας.

Η τοπική μας Εκκλησία υποδέχεται με ευγνωμοσύνη σήμερα τα τίμια πρόσωπά σας εδώ, στην σεβασμία και ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου για την επιτέλεση ενός ιερού χρέους·την απόδοση εποφειλόμενης τιμής στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου μας και επανιδρυτή της Ιεράς ταύτης Μονής, κυρού Ανθίμου.

Το μοναστήρι αυτό μαρτυρεί τους αγώνες, τα δάκρυα και τους ιδρώτες αυτού του ευλογημένου ανθρώπου, που πέρασε από την τοπική μας Εκκλησία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχιερατικής του διακονίας υπήρξε απόστολος και ευαγγελιστής του λαού του Θεού. Αγάπησε πολύ τον Θεό, Του προσέφερε όλη τη δύναμη της ψυχής του, ολοκληρωτικά την ύπαρξή του, αφού αφιερώθηκε ως ολοκαύτωμα στο θυσιαστήριο της αγάπης Του.

Τον ευγνωμονούμε για τις πολλές ιερές παρακαταθήκες που μας άφησε, για τις όμορφες και ευλογημένες χειροτονίες, για τα πνευματικά παιδιά και τους καλούς του συνεργάτες που κοσμούν σήμερα την Εκκλησία και παρακαλούμε τον Πανάγαθο Θεό να τον έχει στην αγκαλιά Του και να αναπαύει την ψυχή του μετά των αγίων και των δικαίων».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεράσιμος ανέφερε για τον αγαπητό εκδημήσαντα Αρχιερέα:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευγένειά του, το ήθος του, την υποδειγματική φιλοξενία, την διακριτικότητα και την ευφυία του και όλα τα πολλά χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Θεός και τα οποία κατέθεσε επ’ ωφελεία της Εκκλησίας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Ευγένιο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Καλυβιανάκη, στο Μουσείο-Κειμηλιαρχείο του μοναστηριού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, μετέβη στο Σπήλι για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, επί τη Ονομαστική του Εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος παρέστη μαζί με τους αγίους Αρχιερείς Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ειρηναίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Πέτρας κ. Γεράσιμος συνεχάρη τον Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο, διότι η αρχιερατική του διακονία είναι πάντοτε συνυφασμένη με την σταθερότητα στους κόλπους της Εκκλησίας, με το ευγενές ήθος, την προσήλωση και την ταπεινότητα του χαρακτήρος του και γι’ αυτό αποτελεί πρότυπο Αρχιερέως για την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων