19/06/2021 19/06/2021 Στη γενέτειρα των Νεομαρτύρων Επισκόπων Νεοφύτου και Ιωακείμ θα πραγματοποιηθεί φέτος η Εορτή του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος θα τελεσθεί πανηγυρικώς η εορτή των Αγίων Ενδόξων Νεομαρτύρων Επισκόπων Κρήτης, που θυσιάστηκαν τα έτη 1821 και 1822, εξαιρέτως δε η μνήμη των Αγίων Επισκόπων Ιωακείμ Πέτρας...
19 Ιουνίου, 2021 - 12:56

Θα τιμήσει του Προστάτες του ο Σύνδεσμος Κληρικών της Μητροπόλεως Πέτρας

Διαδώστε:
Θα τιμήσει του Προστάτες του ο Σύνδεσμος Κληρικών της Μητροπόλεως Πέτρας

Στη γενέτειρα των Νεομαρτύρων Επισκόπων Νεοφύτου και Ιωακείμ θα πραγματοποιηθεί φέτος η Εορτή του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος θα τελεσθεί πανηγυρικώς η εορτή των Αγίων Ενδόξων Νεομαρτύρων Επισκόπων Κρήτης, που θυσιάστηκαν τα έτη 1821 και 1822, εξαιρέτως δε η μνήμη των Αγίων Επισκόπων Ιωακείμ Πέτρας και Ιωακείμ Χερρονήσου, προστατών του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας.

Εφέτος η εορτή του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην κωμόπολη του Μοχού, για να τιμηθεί η γενέτειρα των δύο Νεομαρτύρων Επισκόπων, Νεοφύτου Κνωσού και Ιωακείμ Χερρονήσου, όπου υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στη μνήμη τους. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν από την Ενορία, την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μοχού, τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Ιουνίου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων Μοχού και στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Το Μοχό τιμά και αφιερώνει…».

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, με θέμα: «Νεομάρτυρες, Φώτα Υπέρλαμπρα του υπόδουλου Γένους», ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, με θέμα: «Η διαχρονική προσφορά του Ιερού Κλήρου στους Αγώνες του Γένους», η φιλόλογος κ. Μαρία Καψετάκη, με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση στην Κρήτη – Απελευθέρωση» και ο φιλόλογος κ. Εμμανουήλ Λεβέντης, με θέμα: «Ο Μοχός από το 1669 έως το 1827».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων