07/01/2020 07/01/2020 Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και φέτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας. Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό, τον εφημέριο και τον διάκονο του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 19:03

Ο Μεγάλος Αγιασμός στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Διαδώστε:
Ο Μεγάλος Αγιασμός στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και φέτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό, τον εφημέριο και τον διάκονο του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του Ιερού Ναού η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων. Στις ακολουθίες παρέστησαν οι πολιτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας με την συνοδεία τους και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας των ακολουθιών στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Μέγας αγιασμός και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού όπου νέοι βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τίτος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού σε όλους.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων