28/05/2024 28/05/2024 Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει με το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεώς Του το μυαλό και την ψυχή όλων σας, τονίζει ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Σεραπίων προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.  Σε μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος, ως πνευματικός πατέρας των παιδιών, τα συμβουλεύει να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη στον...
28 Μαΐου, 2024 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 10:33

Παραμυθίας Σεραπίων προς διαγωνιζόμενους στις Πανελλήνιες: Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει το μυαλό και τις ψυχές σας

Διαδώστε:
Παραμυθίας Σεραπίων προς διαγωνιζόμενους στις Πανελλήνιες: Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει το μυαλό και τις ψυχές σας

Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει με το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεώς Του το μυαλό και την ψυχή όλων σας, τονίζει ο Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Σεραπίων προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. 

Σε μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος, ως πνευματικός πατέρας των παιδιών, τα συμβουλεύει να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη στον Τριαδικό μας Θεό, “διότι μόνο Αυτός γνωρίζει ποιο είναι εν τέλει το όντως καλό για τον καθένα μας”.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και εγώ προσωπικώς, επικοινωνούμε μαζί σας, εν όψει των ενδοσχολικών και των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να σας ευχηθούμε οι επίπονες προσπάθειές σας να ευοδωθούν και οι στόχοι σας να επιτευχθούν.

Προ πάντων, βέβαια, προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει με το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεώς Του το μυαλό και την ψυχή όλων σας, χαρίζοντάς σας υγεία, διαύγεια πνεύματος, καθαρότητα σκέψης και κυρίως νηφαλιότητα, ηρεμία και ψυχραιμία.

Ως εκ τούτου, συμμεριζόμενοι το άγχος, που απορρέει από την κόπωση και την αγωνία, τόσο τη δική σας, όσο και των οικείων και των εκπαιδευτικών σας, σας προτρέπουμε να στρέψετε το βλέμμα σας προς τον Δωρεοδότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τη μεσίτριά μας προς Αυτόν Υπεραγία Θεοτόκο, και να προσευχηθείτε να σας διατηρήσουν ακμαίους, ώστε να ανταποκριθείτε στη διαδικασία των εξετάσεων, έχοντας θεία φώτιση, αισιοδοξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση, και να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας με κάθε επιτυχία.

Κυρίως όμως, αγαπητά μου παιδιά, ως πνευματικός σας πατέρας θα σας συμβούλευα να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη στον Τριαδικό μας Θεό, διότι μόνο Αυτός γνωρίζει ποιο είναι εν τέλει το όντως καλό για τον καθένα μας.

Μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι ένα ωραίο ταξίδι, το οποίο μόλις τώρα ξεκινάτε. Φροντίστε, λοιπόν, να είναι “γεμάτο Χριστό”, γιατί τότε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προσεχών εξετάσεων, θα είναι για σας πάντα ψυχωφελές και ευχάριστο.

Συμπροσευχόμεθα όλοι να έχετε καλή επιτυχία!

 

Μετά θερμών πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης

† Ο Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Σεραπίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων