31/01/2023 01/02/2023 Με ιδιαίτερη κατάνυξη οι Πάριοι εόρτασαν τον προστάτη τους και εύφορο της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους Όσιο Αρσένιο τον θαυματουργό. Το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου,  όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους περισσοτέρους κληρικούς της...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 3:06

Η Πάρος γιόρτασε τον Προστάτη της Όσιο Αρσένιο

Διαδώστε:
Η Πάρος γιόρτασε τον Προστάτη της Όσιο Αρσένιο

Με ιδιαίτερη κατάνυξη οι Πάριοι εόρτασαν τον προστάτη τους και εύφορο της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους Όσιο Αρσένιο τον θαυματουργό.

Το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου,  όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους περισσοτέρους κληρικούς της νήσου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε πέριξ του περικαλλούς Ιερού Ναού του τιμωμένου Αγίου, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των χαριτοβρύτων Τιμίων Λειψάνου του.

Αφού εψάλη Τρισάγιο επί του τάφου του πρωτεργάτη της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, μακαριστού Ιερέως Κωνσταντίνου Θεολογίτη και της μακαριστής Ηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής, Αρσενίας Μοναχής, τελέσθηκε Δέηση στην είσοδο του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους τοπικούς άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τους Ιερείς και τους πιστούς, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανεγέρσεως, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Χανιώτη και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της πανηγύρεως καθώς και τους Ιεροψάλτες κ. Ζαχαρία Ραγκούση και κ. Μάριο Κυριάκου, οι οποίοι με τους χορούς τους στελέχωσαν και λάμπρυναν τα ιερά αναλογία.

Σε όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλουσία την ευλογία του Αγίου στις οικογένειές τους και στα έργα τους.

    

 

Πανηγυρικός Εσπερινός

Με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου στη νήσο Πάρο.

Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου (που βρίσκεται παραπλεύρως της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου), χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του νησιού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του Δι’ ευχών ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μας αξίωσε φέτος η Χάρις του Θεού με τις πρεσβείες του προστάτου μας Αγίου Αρσενίου να έλθουμε φέτος σε αυτό τον τόπο τον ηγιασμένο «όπου έστησαν οι πόδες» του Αγίου και με άνεση και χωρίς δυσκολίες όπως υπήρξαν κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, να λατρέψουμε τον Θεό απόψε και αύριο και να ψάλλουμε στον Άγιό μας, να προσκυνήσουμε την Τιμία Κάρα του και τα χαριτόβρυτα Λείψανά του. Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, πλήθος κόσμου από την Πάρο και μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών από τη Νάξο, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να τους συνοδεύει πάντοτε η χάρις και η ευλογία του Οσίου, τα Ιερά του Λείψανα να είναι πάντοτε η πνευματική μας ενίσχυση και παραμυθία στους δυσκόλους καιρούς που ζούμε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων