02/04/2024 02/04/2024 Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Πάρο με την συμμετοχή του συνόλου των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Ενοριακό Παντανάσσης Ναούσης. Κατά την έναρξη τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η Ακολουθία του Αγιασμού ο οποίος εν συνεχεία καλωσόρισε...
02 Απριλίου, 2024 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 9:57

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Πάρο με την συμμετοχή του συνόλου των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Ενοριακό Παντανάσσης Ναούσης.

Κατά την έναρξη τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η Ακολουθία του Αγιασμού ο οποίος εν συνεχεία καλωσόρισε τον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως σε αυτή την συνάντηση και παρουσίασε τους Εισηγητές της Συνάξεως, ήτοι α) τον Αρχιμ. π. Αλέξανδρο Μοστράτο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ιερή Εξομολόγηση ως σύμβουλος επιλύσεως προβληματισμών», β) τον κ Εμμανουήλ Μελινό, Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεολόγο, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Σταυρός, ευλογία, χαρμολύπη, οδύνη» και γ) τον Πρωτοπρ. π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Λειτουργική προσέγγιση στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή». Μετά το πέρας των τριών εισηγήσεων ακολούθησε επί δίωρο εποικοδομητικός διάλογος.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρατέθηκε νηστίσιμο (ανέλαιο) γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες. Μετά το φαγητό εψάλησαν επίκαιροι ύμνοι και για τους εκ Νάξου 30 περίπου κληρικούς ακολούθησε πρόγραμμα ιερών προσκυνημάτων στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας, στο Ιερό Ησυχαστήριο Θαψανών και στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου, όπου και ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Με το βραδινό πλοίο, οι Ιερείς και Διάκονοι της Νάξου επέστρεψαν στο νησί τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων