12/09/2022 12/09/2022 Στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και του Λυκείων της μητροπολιτικής του περιφέρειας ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αναφέρθηκε στο COVID 19 ο οποίος τα περασμένα έτη είχε θέσει περιορισμούς και στη σχολική ζωή τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ιεράρχης, τώρα μπορούν οι μαθητές να κυκλοφορούν χωρίας μάσκες....
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 16:20

Παροναξίας Καλλίνικος προς μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: Οι δοκιμασίες αντιμετωπίζονται με πίστη στο Θεό

Διαδώστε:
Παροναξίας Καλλίνικος προς μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: Οι δοκιμασίες αντιμετωπίζονται με πίστη στο Θεό

Στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και του Λυκείων της μητροπολιτικής του περιφέρειας ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αναφέρθηκε στο COVID 19 ο οποίος τα περασμένα έτη είχε θέσει περιορισμούς και στη σχολική ζωή τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ιεράρχης, τώρα μπορούν οι μαθητές να κυκλοφορούν χωρίας μάσκες.

«…Οι  δοκιμασίες μπορεί να έρχονται κάποτε στη ζωή μας κάνοντας δύσκολη ίσως και ανυπόφορη κάποιες φορές την καθημερινότητά μας αλλά όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν όταν έχουμε υπομονή, συνέπεια και κυρίως όταν έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στην παρουσία και την αγάπη του Θεού», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παροναξίας.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων

Αξιότιμοι και προσφιλέστατοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί,

Αγαπητά μου παιδιά,

Καλώς ήλθατε στον φιλόξενο και ιερό χώρο του Σχολείου ο οποίος σας υποδέχεται και πάλι στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς. Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι συνθήκες τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσετε όλοι σας κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού που ήταν σε ισχύ και είστε άξιοι πολλών συγχαρητηρίων γιατί δείξατε υπευθυνότητα και συνέπεια στις οδηγίες των ειδικών και έτσι καταφέρατε να ανταπεξέλθετε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή τη δύσκολη περίσταση η οποία, δόξα τω Θεώ, χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται.

Αγαπητά μου παιδιά,

Φέτος, με την βοήθεια του Θεού, είστε εδώ στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να καλύπτετε τα αγνά και χαρούμενα πρόσωπά σας ή να πρέπει να στέκεστε σε απόσταση ο ένας από τον άλλο. Αυτό ως γεγονός μας διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο πως οι δοκιμασίες μπορεί να έρχονται κάποτε στη ζωή μας κάνοντας δύσκολη ίσως και ανυπόφορη κάποιες φορές την καθημερινότητά μας αλλά όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν όταν έχουμε υπομονή, συνέπεια και κυρίως όταν έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στην παρουσία και την αγάπη του Θεού.

Βλέπετε ότι τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μαθήματα είναι αυτά που μας προσφέρει η ίδια η ζωή αρκεί να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και να διδασκόμαστε από αυτά. Το σχολείο μας βοηθά ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας μας την γνώση που είναι πολύτιμη και απαραίτητη αλλά και την παιδεία να αντιλαμβανόμαστε την ζωή μας ως δώρο και να την αξιοποιούμε προς όφελος δικό μας αλλά και της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά είναι μια ακόμα ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να προετοιμάσετε τους εαυτούς σας για τα μεγάλα μαθήματα που προσφέρει η ζωή. Εμπιστευθείτε τους εκλεκτούς Διδασκάλους και Καθηγητές σας, συνεργαστείτε στην κοινή προσπάθεια που μαζί καταβάλλετε μέσα στις αίθουσες και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε γιατί η ελπίδα είστε εσείς οι νέοι και στα χέρια σας βρίσκεται το μέλλον όχι μόνο το δικό σας αλλά και το δικό μας.

Εύχομαι από τα βάθη της πατρικής μου καρδιάς ο Θεός να σας συνοδεύει όλους, διδάσκοντες και διδασκόμενους με την ευλογία Του σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους το οποίο εύχομαι επίσης να ολοκληρωθεί όπως ξεκινά, χωρίς δυσκολίες και περιορισμούς. Προσεύχομαι για όλους σας και είμαι πάντοτε δίπλα σας μαζί με τους καλούς αδελφούς Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας προκειμένου να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείτε.

Καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά!

Με όλη την πατρική μου αγάπη,

Ο Επίσκοπός σας

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων