30/05/2023 30/05/2023 Το ετήσιο Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρος Νικολάου Στέλλα, ο οποίος στις 21-5-1944 απαγχονίσθηκε στην πλατεία του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές, τελέσθηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Μάρπησσα Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον οικείο Εφημέριο,...
30 Μαΐου, 2023 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 21:48

Το ετήσιο Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Νικολάου Στέλλα

Διαδώστε:
Το ετήσιο Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Νικολάου Στέλλα

Το ετήσιο Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρος Νικολάου Στέλλα, ο οποίος στις 21-5-1944 απαγχονίσθηκε στην πλατεία του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές, τελέσθηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Μάρπησσα

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον οικείο Εφημέριο, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Τζιώτη και τον Διάκονο Παναγιώτη Σιαχάμη.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και προ της Απολύσεως προέστη του καθιερωμένου Μνημοσύνου, με την συμμετοχή του Δημάρχου και του Επάρχου Πάρου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Μετά το Μνημόσυνο, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον ιερό κλήρο και τον λαό, μετέβησαν στο μνημείο του ήρωα και Εθνομάρτυρα όπου τελέσθηκε Τρισάγιο, ακολούθησαν ομιλίες και στο τέλος του οποίου, κατατέθηκαν στεφάνια από όλους τους επισήμους και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού. Ακολούθως, αποδόθηκε θαυμάσια από την χορωδία του Γυμνασίου Αρχιλόχου ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ήρωα Νικόλα Στέλλα και άλλα τραγούδια υπό την διεύθυνση της Μουσικού Μαρουλίας Κοντού. Η Τοπική Κοινότητα προσέφερε εν συνεχεία πρωινό στο ΚΑΠΗ Μάρπησσας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων