30/03/2020 30/03/2020 Κεκλεισμένω των θυρών, όπως προβλέπεται από τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τελέστηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «Κλίμακα» του Αγίου Ιωάννη του Σιναΐτη και στο πόσο ωφελούνται πνευματικά, τόσο...
30 Μαρτίου, 2020 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 15:00

Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Πατρών

Διαδώστε:
Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Πατρών

Κεκλεισμένω των θυρών, όπως προβλέπεται από τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τελέστηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «Κλίμακα» του Αγίου Ιωάννη του Σιναΐτη και στο πόσο ωφελούνται πνευματικά, τόσο οι Μοναχοί όσο και ο Λαός, από την μελέτη και την εφαρμογή των διδαγμάτων του στον πνευματικό αγώνα και στην προσπάθεια να υψωθούμε στην πνευματική κλίμακα ώστε να φτάσουμε στον αγιασμό.

Κατέληξε τονίζοντας την προτροπή του Οσίου Ιωάννη να αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας πρόοδο με αγάπη και εμπιστοσύνη στο Θεό, ο Οποίος «Αγάπη εστί» και επανέλαβε τους λόγους του Οσίου που ακούγονται στο δοξαστικό του Εσπερινού της εορτής του: «Ἀγαπήσατε τόν Θεόν, μηδέν προτιμήσητε τῆς ἀγάπης αὐτοῦ, ἳνα  ὃταν ἒλθῃ ἐν τῇ δόξῃ Αὐτοῦ εὑρήσητε ἀνάπαυσιν μετά πάντων τῶν Ἁγίων».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων