26/08/2020 26/08/2020 Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης Πατρών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο σημείο που βρισκόταν ο προηγούμενος Ναός που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.  Από την επομένη κιόλας ημέρα του σεισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, συντόνισε τις εργασίες με την αμέριστη συμπαράσταση του Ιερέως της...
26 Αυγούστου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 19:19

Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων στη Φώσταινα Πατρών

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων στη Φώσταινα Πατρών

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης Πατρών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο σημείο που βρισκόταν ο προηγούμενος Ναός που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. 

Από την επομένη κιόλας ημέρα του σεισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, συντόνισε τις εργασίες με την αμέριστη συμπαράσταση του Ιερέως της Ενορίας π. Γεωργίου Κλουκινιώτη, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων των κατοίκων του χωριού, ώστε να γίνουν τα σχέδια του νέου Ναού, να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να συνεχισθούν οι εργασίες ανεγέρσεως και αποπερατώσεως του περικαλλούς νέου Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων.

Η ημέρα των Εγκαινίων ήταν  συναισθηματικά φορτισμένη, διότι τόσον ο Ιερέας, όσον και οι κάτοικοι του χωριού έβλεπαν τους κόπους τους, την πίστη και την υπομονή τους, αλλά και την υπακοή και αρίστη συνεργασία με τον Μητροπολίτη να στέφωνται από τον Θεό.

Την παραμονή των Εγκαινίων, 21.8.2020, ο Σεβασμιώτατος «κατέθεσε» τα Ιερά Λείψανα των αγίων Μαρτύρων στον Ναό, προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού και εκήρυξε τον θείο λόγο, στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ανήμερα, 22.8.2020, ετελέσθησαν από τον Σεβασμιώτατο τα ιερά Εγκαίνια με την συμμετοχή πλήθους ευσεβούς Λαού από την Φώσταινα και την ευρύτερη περιοχή και εν συνεχεία η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε κατά την διάρκεια των ιερών εγκαινίων τα τελούμενα και προ της Θείας Λειτουργίας εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς με λόγια συγκινητικά στα «σεισμικά» του 2008, στις εργώδεις και πάνω από τις δυνάμεις τους προσπάθειες για να ανεγερθή ο θαυμάσιος και περικαλλής Ναός των Αγίων Θεοδώρων, το κόσμημα αυτό του χωριού τους, αλλά και της Μητροπόλεως απάσης.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο Κλουκινιώτη το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών, για τις υπηρεσίες του στην Ενορία και για τους πολλούς του κόπους για την ανοικοδόμηση και αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων