25/04/2023 25/04/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Παναγία η Βοήθεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου είναι θησαυρισμένη ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνος της Παναγίας, ο οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βοηθείας στη Χίο. Tην παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του...
25 Απριλίου, 2023 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 13:25

Η εορτή της Παναγίας Βοηθείας στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας Βοηθείας στην Πάτρα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Παναγία η Βοήθεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου είναι θησαυρισμένη ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνος της Παναγίας, ο οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Βοηθείας στη Χίο.

Tην παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της οποίας η ολοζώντανη μητρική στοργή και παρουσία εμψυχώνει όλους όσοι είτε εργάζονται είτε νοσηλεύονται στο μεγάλο αυτό Νοσοκομείο. Προέστη και της ιεράς Λιτανείας της εικόνος της Παναγίας μας.

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοηθείας, ο οποίος κατεκλύσθη από τους ευσεβείς Χριστιανούς, Διοικητικό, Ιατρικό, Νοσηλευτικό Προσωπικό, λοιπούς εργαζομένους, συγγενείς ασθενών και άλλους προσκυνητάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την Ανάσταση και τον Αναστάσιμο χαιρετισμό του Αρχαγγέλου προς την Κυρία Θεοτόκο, η οποία πρώτη συνήντησε τον Αναστάντα Κύριο και η οποία, είναι η βοηθός και προστάτης, παραμυθία και απαντοχή, πάντων των ανθρώπων, εν προκειμένω των ασθενών και πάντων των εν ανάγκαις όντων.

Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη πνευματική βοήθεια και ενίσχυση που λαμβάνουν οι ασθενείς, αλλά και όλοι όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπον εργάζονται στο Νοσοκομείο, από την Παναγία μας και ευχαρίστησε εν τω προσώπω του Διοικητού κ. Δημητρίου Μπάκου, άπαντας τους εν τω Νοσοκομείω ενασχολημένους, για την αυτοθυσιαστική τους προσφορά, καθ’ ημέραν, προς τον πάσχοντα αδελφόν.

Ιδιαιτέρως ευχήθηκε υπέρ υγιείας και θεραπείας πάντων των ασθενών, ώστε διά πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου να επιστρέψουν υγιείς στο σπίτι τους.

Τέλος, μετ’ επαίνων ανεφέρθη στο πρόσωπο του εκεί υπηρετούντος, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Χαρίτωνος Αθανασοπούλου, ο οποίος ημέρα και νύκτα προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, εκπροσωπώντας άριστα την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον ίδιο τον Μητροπολίτη, στον λίαν ευαίσθητο και ιεραποστολικόν αυτό τομέα της προσφοράς στο μεγάλο Γ.Π.Ν.Π. των Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια».

Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του π. Χαρίτωνος στην εθελοντική προσφορά προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε με λόγους θερμούς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Μπάκος, εκ μέρους όλου του Προσωπικού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτριο Μπάκο, τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Ανδρέα Μαζαράκη, και άλλους εκ του προσωπικού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, για την βοήθεια και συμπαράσταση των εκεί νοσηλευομένων συνανθρώπων μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων