30/05/2023 30/05/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου Πατρών, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία σήμερα 30η Μαίου 2023, υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και το ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Παλαιού Πατρών Γερμανού ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 55 ετών, στο Ναύπλιο, στις 30 Μαίου 1826. Ο Σεβασμιώτατος στην...
30 Μαΐου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 14:38

Η Πάτρα τίμησε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, 197 χρόνια από την κοίμησή του

Διαδώστε:
Η Πάτρα τίμησε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, 197 χρόνια από την κοίμησή του

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου Πατρών, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία σήμερα 30η Μαίου 2023, υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και το ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Παλαιού Πατρών Γερμανού ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 55 ετών, στο Ναύπλιο, στις 30 Μαίου 1826.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην μεγάλη προσωπικότητα του θρυλικού Ιεράρχου, στην ένδοξο καταγωγή του, στην στενή συνεργασία του με την συντοπίτη του Ενθοιερομάρτυρα Γρηγόριο τον Ε’, στην Εθνική και θρησκευτική του δράση, ως Μητροπολίτης Πατρών κατά τα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, στον πρωταρχικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο για την Επανάσταση του 1821 εναντίον των Τούρκων κατακτητών, για την Ύψωση του Λαβάρου της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα, την ύψωση της Σημαίας στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Πατρών, στην φρικτή αντιμετώπισή του από τον Γκούρα κατά τον εμφύλιο και στην τελευτή του στο Ναύπλιο, στις 30 Μαΐου 1826.

«…Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, «από το βάθρο του στα Ψηλά Αλώνια των Πατρών, όπου έστησε τον Ανδριάντα του η ευγνωμοσύνη των Πατρέων, μας ευλογεί, μας εμπνέει και μας οδηγεί με το διαχρονικό του σάλπισμα: Η να ελευθερωθώμεν η να αποθάνωμεν».

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών και πολυπληθής όμιλος Μοναζουσών από την Ρουμανία με επικεφαλής δύο Ιερείς της Μητροπόλεως Κλούζ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων