26/02/2024 26/02/2024 Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος συνέγραψε το βιβλίο «Ο Κύριος της Δόξης- Χριστοκεντρική και Θεοπτική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης». Επισκεπτόμενος τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, του προσέφερε τον πρώτο τόμο. Το νέο βιβλίο, 750 σελίδων, κυκλοφόρησε με αφιέρωση στον Μητροπολίτη Πατρών, διότι όπως αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος συγγραφεύς, στην αφιέρωση: «Με δική του,...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 13:16

Ο Πατρών Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Ναυπάκτου Ιερόθεο για το βιβλίο «Ο Κύριος της Δόξης- Χριστοκεντρική και Θεοπτική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης»

Διαδώστε:
Ο Πατρών Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Ναυπάκτου Ιερόθεο για το βιβλίο «Ο Κύριος της Δόξης- Χριστοκεντρική και Θεοπτική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης»

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος συνέγραψε το βιβλίο «Ο Κύριος της Δόξης- Χριστοκεντρική και Θεοπτική ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης». Επισκεπτόμενος τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, του προσέφερε τον πρώτο τόμο.

Το νέο βιβλίο, 750 σελίδων, κυκλοφόρησε με αφιέρωση στον Μητροπολίτη Πατρών, διότι όπως αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος συγγραφεύς, στην αφιέρωση: «Με δική του, (του Σεβασμιωτάτου Πατρών), παράκληση και παρότρυνση έγιναν οι αναλύσεις των θεμάτων αυτών στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες ομιλίες, του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου, οι οποίες παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό Σταθμό «ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, στην εκπομπή «Θεολογία των γεγονότων», η οποία παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη και έχει μεγάλη ακροαματικότητα και τηλεθέαση.

Ο Μητροπολίτης Πατρών με μεγάλη χαρά και βαθειά συγκίνηση, δέχθηκε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και ευγνωμόνως τον ευχαρίστησε για το νέο περισπούδαστο και βαθύτατα θεολογικό και εξόχως διδακτικό πόνημά του, το οποίον προστίθεται στα πολλά βιβλία, θησαυρόν όντως πνευματικόν και πολύτιμον, που μας εχάρισε η γλαφυρά κάλαμος και ο θεοφώτιστος νούς του αγίου Ναυπάκτου, όπως τον ευχαρίστησε και για την εν γένει λαμπράν προσφοράν του στην Ορθόδοξον Εκκλησία.

Ευχήθηκε δε στον καταξιωμένο Εκκλησιαστικό Συγγραφέα, τον πνευματικόν αδάμαντα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και διακεκριμένον εις σύμπασαν την Ορθόδοξον Εκκλησίαν Ιεράρχην της Ναυπάκτου, να προσφέρη εις έτη πλείστα όσα, την λαμπρή του Αρχιερατική του διακονία, τόσον στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, όσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος και στην καθ’ όλου Ορθοδοξία και να εξαστράπτη φωτισμόν τη Εκκλησία και δογμάτων και πράξεων.

Σημειωτέον ότι η εκπομπή «Θεολογία των γεγονότων» παρουσιάζεται, συνεχώς, από τον σεβάσμιο Ιεράρχη, από τον Ιανουάριο του 2016. Στον ως άνω τόμο περιέχονται οι ομιλίες που αφορούν στην ανάγνωση βασικών πτυχών της Παλαιάς Διαθήκης.

Αναμένεται να εκδοθεί και ο δεύτερος τόμος, ο οποίος θα περιλαμβάνει την ζωή, το έργο και την διδασκαλία του Χριστού, που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη. Θα είναι και πάλι απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του λαμπρού και διακεκριμένου πανορθοδόξως Ιεράρχου, οι οποίες παρουσιάστηκαν επίσης στον τηλεοπτικό Σταθμό «ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων