03/06/2023 04/06/2023 Μετά από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των όσων έχουν ακουστεί και λεχθεί σχετικά με τη συμμετοχή ιερέων σε προεκλογικές δραστηριότητες και κομματικές τοποθετήσεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συστήνει στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως «να αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε προεκλογικές δραστηριότητες και τοποθετήσεις υπέρ...
03 Ιουνίου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 2:46

ΟΧΙ του Μητροπολίτη Πατρών σε ιερείς για εμπλοκή σε προεκλογική δράση

Διαδώστε:
ΟΧΙ του Μητροπολίτη Πατρών σε ιερείς για εμπλοκή σε προεκλογική δράση

Μετά από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των όσων έχουν ακουστεί και λεχθεί σχετικά με τη συμμετοχή ιερέων σε προεκλογικές δραστηριότητες και κομματικές τοποθετήσεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συστήνει στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως «να αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε προεκλογικές δραστηριότητες και τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος».

Σε σχετική εγκύκλιο του τονίζει ότι «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ενωτικός. Είναι ρόλος και λόγος αγάπης. Ο Μητροπολίτης και ο κάθε ιερεύς αγαπά όλα του τα παιδιά και προσεύχεται γι αυτά παρά τις όποιες επιλογές ή πολιτικές τους τοποθετήσεις».

Παράλληλα εφιστά πολύ μεγάλη προσοχή στους ιερείς, «ώστε να μην τραυματίζουμε με τις άκριτες ενέργειές μας και τοποθετήσεις μας την ενότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε».

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Οι εχθροί της Εκκλησίας καιροφυλακτούν να πλήξουν την ενότητα του Ιερού Κλήρου με τον Λαό έχοντας ως εφαλτήριο τις εν προκειμένω δικές μας τυχόν άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές. Γι αυτό λοιπόν σας επισημαίνω την ανάγκη της προσοχής και την συνέσεως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά το προσεχές διάστημα ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις κληρικών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και εκθέτουν την Εκκλησία!».

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου:

«Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να συστήσω δια μία εισέτι φοράν, το αυτονόητον. Ότι δηλαδή οι ιερείς πρέπει να αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε κομματικές εκδηλώσεις, προεκλογικές δραστηριότητες και τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ενωτικός. Είναι ρόλος και λόγος αγάπης. Ο Μητροπολίτης και ο κάθε ιερεύς αγαπά όλα του τα παιδιά και προσεύχεται γι αυτά παρά τις όποιες επιλογές ή πολιτικές τους τοποθετήσεις. Βεβαίως οι ιερεύς ως ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις τις οποίες καταθέτει στην κάλπη κατά την ώρα που ψηφίζει, ασκώντας δημοκρατικά το εκλογικό του δικαίωμα. Χρειάζεται λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τραυματίζουμε με τις άκριτες ενέργειές μας και τοποθετήσεις μας την ενότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Εμείς είμεθα πάνω από όλα πνευματικοί πατέρες και πνευματικοί οδηγοί του ποίμνιού μας το οποίο ελευθέρως αποφασίζει υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού σχηματισμού. Οι εχθροί της Εκκλησίας καιροφυλακτούν να πλήξουν την ενότητα του Ιερού Κλήρου με τον Λαό έχοντας ως εφαλτήριο τις εν προκειμένω δικές μας τυχόν άστοχες ενέργειες και συμπεριφορές. Γι αυτό λοιπόν σας επισημαίνω την ανάγκη της προσοχής και την συνέσεως πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως κατά το προσεχές διάστημα ώστε να αποφευχθούν άστοχες ενέργειες, κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις κληρικών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και εκθέτουν την Εκκλησία! Είμαι βέβαιος ότι οι συστάσεις μου αυτές ευρίσκουν το κατάλληλος, στις καρδιές σας, ώστε άπαντες να συνεχίσομεν την διακονία μας για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του Λαού με σύνεση, διάκριση και υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων