09/01/2024 09/01/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών 87 φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη. Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 19:57

Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Παράδοση υπολογιστών και εκτυπωτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 παραδόθηκαν στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών 87 φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης , των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας , καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απουσίαζε για συνοδικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Μανωλόπουλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε την σπουδαιότητα αυτού του έργου, που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των ενοριών, αλλά και την εξυπηρέτηση των Ενοριτών. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρτίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, ο οποίος είναι ακούραστος και θυσιάζεται ολοκληρωτικά για τον άψογο συντονισμό του μεγάλου αυτού έργου, καθώς και όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες του στο Ι.Π.Ε.

Ακολούθως ο π Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική φιλοξενία στην Μητρόπολη Πατρών και τον π. Σωτήριο Μανωλόπουλο, Συντονιστή του Ι.Π.Ε. για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και προσέδωσαν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας και εντάσσονται στο πλαίσιο του οράματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ για την δια βίου μάθηση και εκπαίδευση του δυναμικού της Εκκλησίας. Υπεύθυνος του Έργου αυτού είναι ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων