28/02/2021 28/02/2021 Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από της εκδημίας προς Κύριον του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ετελέσθη το Σάββατο 27.2.2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιερέως.       Της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών...
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 18:48

Πάτρα: Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου

Διαδώστε:
Πάτρα: Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από της εκδημίας προς Κύριον του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ετελέσθη το Σάββατο 27.2.2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιερέως.

 

 

 

Της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

 

 

Οι δύο Αρχιερείς ετέλεσαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το ιερό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιερέως Καλλινίκου, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς, περί της προσωπικότητος του οποίου και του έργου του, ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη ειδικώς στη σχέση του μακαριστού Πειραιώς Καλλινίκου με την Πάτρα.

Ο αοίδιμος Αρχιερεύς, είχε διακονήσει στην Πάτρα, ως νεαρός Θεολόγος, ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ως Κατηχητής.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, εχειροτονήθη Διάκονος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό (Παλαιό) του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στις 27.12.1959.

Τα Δώρα για την Θεία Λειτουργία προσέφερε η αδελφή του αειμνήστου Καλλινίκου, Αικατερίνη Μορώνη, η οποία μένει με την οικογένειά της στην Πάτρα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων