21/09/2022 21/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και με αφορμή την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που διοργανώθηκε από κοινού με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 18:28

Στενή συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Πατρών – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Διαδώστε:
Στενή συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Πατρών – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και με αφορμή την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που διοργανώθηκε από κοινού με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Περιφέρειας, επισημαίνοντας: «Σας εύχομαι τα άριστα στην προσωπική σας ζωής και γενικότερα στην πορεία σας».

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδράμει για να ενισχύσει το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και συνεχάρη «όλους τους ανθρώπους της Εκκλησίας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό τους για να προάγουν αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη η φιλανθρωπία το να είσαι δίπλα στον συμπολίτη που έχει ανάγκη».

Σημειώνεται πως η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Σμύρνη Αιώνια», είναι παράλληλα και μία μουσική αναδρομή στις πηγές του λαϊκού τραγουδιού της Μικράς Ασίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Πριν από 100 χρόνια η πατρίδα μας δέχθηκε στην αγκαλιάτης πάνω από 1-15,5 εκατομμύριο ανθρώπους από την Μικρά Ασία που υπέφεραν, βασανίστηκαν εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους αλλά εμπλούτισαν την Ελλάδα μας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, πρόσθεσε: «Τιμούμε ήρωες και μάρτυρες και αγίους που υπέστησαν επώδυνα βάσανα, φρικτά και ανείπωτα μαρτύρια, διωγμούς και κατατρεγμούς κατά τη Γενοκτονία, την Μικρασιατική Καταστροφή για τα εκατομμύρια πρόσφυγες. Θέλουμε να διατρανώσουμε με θάρρος και παρρησία την αγάπη μας προς την παρτίδα και την απόφασής μας να αγωνιστούμε για τα ιερά και όσια του τόπου και της φυλής μας».

Δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου για την συναυλία προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων