13/11/2022 13/11/2022 Στην παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, αναφέρθηκε κατά τον θείο λόγο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μετά το πέρας της Διασαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. “Τις ώρες που είμαι εδώ πολλές φορές εχάζευα...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 16:04

Γέροντας Εφραίμ από Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ από Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Στην παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, αναφέρθηκε κατά τον θείο λόγο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μετά το πέρας της Διασαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

“Τις ώρες που είμαι εδώ πολλές φορές εχάζευα τους ανθρώπους που ήρθαν να προσκυνήσουν. Με άλλη διάθεση ερχόντουσαν, με σκυθρωπό πρόσωπο, και έφευγαν πεπληρωμένοι, μαζί με την θεομητορική χάρη που πηγάζει από την Υπεραγία Θεοτόκο. Με την παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, πρώτη φορά έγινε αυτή η σύναξη τόσων ανθρώπων. Αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο, γιατί πάντοτε έρχεται πολύς κόσμος να υποβάλλει αιτήματα στην Παναγία”, είπε μεταξύ άλλων .

“Εάν εγγράφαμε τα θαύματα της Υπεραγίας της Θεοτόκου τότε θα είχαμε ολόκληρος τόμους σε μεγάλα δωμάτια για να χωρέσουν. Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου βοήθησε την Ορθοδοξία”, πρόσθεσε.

Ο Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε ότι πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι πνευματική οντότητα. “Μπορεί να έχουμε διάφορες συνταγές για να αντιμετωπίζουμε τα παθήματά μας. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ξεχνάσει τα πράγματα που αφορούν τον ίδιο ή το περιβάλλον του. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να τον βοηθήσει, και αυτό είναι η χάρης του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι κατ’ εξοχήν, κατ’ ουσία πνευματική οντότητα. Πρέπει να φροντίζει για τα ορώμνα και τα μη ορώμενα. Πάντοτε να ποθούμε την αιώνια ζωή. Πρέπει να έχουμε αγάπη. Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπήσει πρώτα το Θεό. Ας δούμε την υπόσχεση στην Παναγία να τηρήσουμε τις εντολές του Υιού της για αιωνία ζωή”.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ανέγνωσε την ειδική ευχή ενώπιον της Αγίας Ζώνης με τον κλήρο και τον λαό να γονατίζει με ευλάβεια.

Σημειώνεται ότι Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό μέχρι αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

Διαβάστε ακόμη:

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αγία Ζώνη – Μητροπολίτης Πειραιώς: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων