09/09/2022 20/09/2022 Η Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, απότμημα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, απότμημα των παναχράντων Ήλων του Κυρίου μας, απότμημα του Ακανθίνου Στεφάνου, καθώς και Ιερά Λείψανα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία θα παραμείνουν στο ναό του Τιμίου Σταυρού Καστέλλας έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2022. Τα ιερά Θησαυρίσματα κόμισε...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 1:49

Ι.Μ. Πειραιώς: Τμήματα του Τιμίου Σταυρού, των παναχράντων Ήλων, του Ακανθίνου Στεφάνου και Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προς προσκύνηση

Διαδώστε:
Ι.Μ. Πειραιώς: Τμήματα του Τιμίου Σταυρού, των παναχράντων Ήλων, του Ακανθίνου Στεφάνου και Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προς προσκύνηση

Η Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, απότμημα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, απότμημα των παναχράντων Ήλων του Κυρίου μας, απότμημα του Ακανθίνου Στεφάνου, καθώς και Ιερά Λείψανα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία θα παραμείνουν στο ναό του Τιμίου Σταυρού Καστέλλας έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα ιερά Θησαυρίσματα κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Αρχιμανδρίτης κ.Δωρόθεος και τα υποδέχθηκε, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος επεσήμανε πως «η πιο απτή εικόνα της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο είναι ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός». «Είναι το αιώνιο σύμβολο της αγάπης του Θεού για όλους εμάς, αλλά και της αξίας την οποία έχει ενώπιον Θεού ο κάθε ένας άνθρωπος», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «ο Πανάγιος Θεός χάρισε στην ανθρωπότητα την παλιγγενεσία της και την επιστροφή της στην προτέρα αθωότητά της».

Επάνω στον Σταυρό «καθηλώθηκε ο θάνατος, ο άνθρωπος επανεύρε την προτέρα του ωραιότητα» και «ο Θεός έδειξε πόσο πολύ αγαπά τον κόσμο», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την μεταφορά των Ιερών Θησαυρισμάτων της Ορθοδοξίας στην τοπική μας Εκκλησία τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο «για την κανονική άδεια, συγκατάθεση και ευλογία», όσο και στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη κ.Δωρόθεο.

Από την πλευρά του ο Άγιος Καθηγούμενος μιλώντας με θερμά λόγια για το πρόσωπο του  Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ αναφέρθηκε στα αισθήματα χαράς και σεβασμού με τα οποία μεταφέρθηκαν τα ιερά θησαυρίσματα στον Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Καστέλλας, ώστε ο Τίμιος Σταυρός «να Ευλογήσει την ενορία και την Ιερά Μητρόπολη και να σας ενισχύσει στους μεγάλους αγώνες σας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ευχήθηκε «η δύναμη του Τιμίου Σταυρού να μας σκεπάζει όλους, να μας φωτίζει, να μας καθοδηγεί εις οδούς μετανοίας και σωτηρίας και να μας ενδυναμώνει το φρόνιμα για να αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη, άνευ της οποίας ουδείς δύναται να σωθεί και να κληρονομήσει την Βασιλεία των Ουρανών».

Θυμίζουμε ότι στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Καστέλλας βρίσκεται και η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου την οποία αποκαλούμε ‘’Παναγία του πόνου’’, η οποία συνδέετε με την πρόρρηση την οποία έλαβε η Παναγία από τον Θεοδόχο Συμεών με εκείνα τα εκπληκτικά λόγια «και σου την ψυχήν ρομφαία διελεύσεται».

Τα ιερά θησαυρίσματα θα παραμείνουν στον Ναό προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων