05/12/2022 05/12/2022 Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν χθες, ημέρα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον», όπου θα στεγάζονται πλέον τα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Το νέο Διοικητικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας ανακαινίσθηκε και διαρρυθμίστηκε εξ ολοκλήρου, δαπάνη του Μεγάλου Ευεργέτη της Μητρόπολης...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 14:15

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον»

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν χθες, ημέρα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον», όπου θα στεγάζονται πλέον τα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το νέο Διοικητικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας ανακαινίσθηκε και διαρρυθμίστηκε εξ ολοκλήρου, δαπάνη του Μεγάλου Ευεργέτη της Μητρόπολης Πειραιώς κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, εις μνήμην του μακαριστού πατρός του, Μιλτιάδη.

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Αγιασμού των νέων γραφείων, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο εορτάζων Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους παρευρισκόμενους και κάνοντας λόγο για το νέο Διοικητικό Κέντρο της τοπικής μας Εκκλησίας, σημείωσε πως σήμερα είναι μία ημέρα πλήρους χαράς και ευλογίας, διότι γιορτάζουμε μία αλληλουχία θαυμαστών γεγονότων, όπως τόνισε.

Δοξολογώντας τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας διότι «ένα όνειρο και ένας πόθος διακονίας, σήμερα γίνεται πραγματικότητα», αναφέρθηκε στους ευσεβείς ανθρώπους που ο Θεός φανερώνει και συμβάλουν στο έργο της Εκκλησίας μας.

Χαρακτήρισε μεγάλη Ευλογία την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχαρίστησε θερμά τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία και τις προσευχές τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον σύνδεσμο της μεταξύ τους ενότητος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος στον ευπατρίδη πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ο οποίος ανέλαβε την ανακαίνιση και την διαρρύθμιση του κτηρίου, μεταμορφώνοντάς το σε έναν «υπέροχο χώρο διακονίας του λαού του Θεού».

Το έργο αυτό ο κ. Μαρινάκης το αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη «ο οποίος ενέπνευσε τον μοναχογιό του με τα ζώπυρα της ρωμιοσύνης, με την λεβεντιά, με τη δύναμη της ναυτοσύνης και με το μέγα της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ευχαριστώντας θερμά όλους για την παρουσία και τις ευχές τους και υπογραμμίζοντας πως «αυτός ο χώρος ανήκει σε όλους μας», ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συμβολή τους και τις προσπάθειές τους τον Διευθυντή του ιδιαιτέρου του Γραφείου κ. Δημήτριο Αλφιέρη ο οποίος δαπανήθηκε εξ αρχής με τον όλο συντονισμό των ενεργειών, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alter Ego Media κ. Γιάννη Βρέντζο και τον μηχανικό – εργολάβο του έργου κ. Βαγγέλη Παντζαρτζίδη.

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεως μας, η οποία αφού ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για τα ονομαστήριά του, εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός πως βρισκόμαστε «σήμερα εδώ για να γευτούμε έναν καρπό αρκετών προσπαθειών και μεγάλων κόπων».

«Ένα όραμα του Σεβασμιωτάτου σήμερα γίνεται πραγματικότητα», είπε η κα Μαρινάκη χαρακτηρίζοντας «κόσμημα» το νέο διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην συνέχεα σημείωσε πως ο σύζυγός της Βαγγέλης Μαρινάκης αποδέχθηκε από την αρχή την πρόταση του Σεβασμιωτάτου, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στην οικογένειά της να γίνουν για μία ακόμη φορά αρωγοί και συμπαραστάτες στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό, πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Συμπλήρωσε επίσης πως αποτελεί μεγάλη τιμή η ονομασία του διοικητικού κέντρου της τοπικής μας Εκκλησίας στο όνομα του Μιλτιάδη Μαρινάκη, για την προσφορά και την αγάπη του στην πόλη του Πειραιά.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στις νέες διοικητικές εγκαταστάσεις της τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τους κόπους τους και ευχήθηκε ο νέος αυτός χώρος να είναι ένας χώρος που θα μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού, διοικητικά και ποιμαντικά.

«Όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα είμαστε χαρούμενοι κοντά στη δική σας χαρά και τους κόπους που έχετε κάνει για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα», είπε ο Μακαριώτατος, ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία της Εκκλησίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία κάτω από την Ευλογία του Θεού. Ευχήθηκε αυτός «ο χώρος να είναι ο εγκέφαλος, να είναι ο χώρος εκείνος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού μας, είτε στην διοίκηση, είτε στην καθημερινή ποιμαντική».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις κρίσεις που υπάρχουν σε κάθε χώρο. «Οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες περνάνε, εκείνο όμως που μένει είναι η παρακμή από την κρίση. Αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής εποχής μας», τόνισε ο Μακαριώτατος, συμπληρώνοντας πως τέτοια γεγονότα συνεργασίας της Εκκλησίας είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την παρακμή.

Ο Μακαριώτατος μίλησε για την συμπαράσταση των λαϊκών ανθρώπων που προσφέρεται σε αυτά τα έργα της αγάπης και κάλεσε όλους όσοι είναι ενδεχομένως και αυστηροί με την κριτική τους «να κάνουν ένα βήμα προς αυτή την προσπάθεια και να δουν ότι σε αυτόν τον αγώνα για να ξεπεραστεί η παρακμή, υπάρχουν πολλοί», ενώ κάλεσε ταυτόχρονα όλους σε συστράτευση, προκειμένου να πάμε όλοι μπροστά.

«Ευχαριστούμε Άγιε Πειραιώς που με τις δικές σας προσπάθειες φτάσαμε σε αυτό το γεγονός σήμερα» είπε ευχόμενος «καλή απόδοση για την ευμάρεια του λαού μας».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβερνήσεως, των πολιτειακών – πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι επιστημονικών και τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

Νωρίτερα το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Αγίας Τριάδος Πειραιώς εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου και στην συνέχεια τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νίκαιας κ.Αλεξίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας κ.Εφραίμ, Σύρου κ.Δωροθέου, Κορίνθου κ.Διονυσίου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, Γλυφάδας κ.Αντωνίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.Προκοπίου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Νήφων Καπογιάννης.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια των νέων γραφείων ΕΔΩ, και από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων