13/11/2022 13/11/2022 Το μήνυμα ότι η Αγία Ζώνη της Παναγίας ενισχύει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία έστειλε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός -Ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία χαρακτήρισε το προσκύνημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ – Εκατοντάδες προσκυνητές και σήμερα περίμεναν με ευλάβεια στην ουρά να προσκυνήσουν την Παναγία Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 20:42

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα ότι η Αγία Ζώνη της Παναγίας ενισχύει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία έστειλε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός -Ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία χαρακτήρισε το προσκύνημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ – Εκατοντάδες προσκυνητές και σήμερα περίμεναν με ευλάβεια στην ουρά να προσκυνήσουν την Παναγία

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό μέχρι αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος προέστη στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία μετέδωσε ζωντανά η Pemptousia TV. Για να την παρακολουθήσετε πατήστε ΕΔΩ

Γέροντας Εφραίμ: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά.


“Τις ώρες που είμαι εδώ πολλές φορές εχάζευα τους ανθρώπους που ήρθαν να προσκυνήσουν. Με άλλη διάθεση ερχόντουσαν, με σκυθρωπό πρόσωπο, και έφευγαν πεπληρωμένοι, μαζί με την θεομητορική χάρη που πηγάζει από την Υπεραγία Θεοτόκο. Με την παρουσία της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, πρώτη φορά έγινε αυτή η σύναξη τόσων ανθρώπων. Αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο, γιατί πάντοτε έρχεται πολύς κόσμος να υποβάλλει αιτήματα στην Παναγία”, ανέφερε.

“Εάν εγγράφαμε τα θαύματα της Υπεραγίας της Θεοτόκου τότε θα είχαμε ολόκληρος τόμους σε μεγάλα δωμάτια για να χωρέσουν. Η Τιμία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία“, πρόσθεσε.

Ο Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε ότι πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι πνευματική οντότητα. “Μπορεί να έχουμε διάφορες συνταγές για να αντιμετωπίζουμε τα παθήματά μας. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ξεχάσει τα πράγματα που αφορούν τον ίδιο ή το περιβάλλον του. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να τον βοηθήσει, και αυτό είναι η χάρης του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι κατ’ εξοχήν, κατ’ ουσία πνευματική οντότητα. Πρέπει να φροντίζει για τα ορώμενα και τα μη ορώμενα. Πάντοτε να ποθούμε την αιώνια ζωή. Πρέπει να έχουμε αγάπη. Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπήσει πρώτα το Θεό. Ας δούμε την υπόσχεση στην Παναγία να τηρήσουμε τις εντολές του Υιού της για αιωνία ζωή”.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ανέγνωσε την ειδική ευχή ενώπιον της Αγίας Ζώνης με τον κλήρο και τον λαό να γονατίζει με ευλάβεια.

Πειραιώς Σεραφείμ: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

Στην ομιλία του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Παναγιοσκέπαστο Πειραιά.

“Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία γιατί μέσα σε αυτήν λειτουργούμε ως μέλη του Χριστού. Δια του προσκυνήματος πραγματώνεται η ενότητα της πίστεως εν τω συνδέσμω ειρήνης. Εσείς άγιε καθηγούμενε ύστερα διαρκώς μάρτυρας των θαυμάτων της Αγίας Ζώνης”, τόνισε.

“Η Τιμία Ζώνη θεράπευσε τον Πειραιά από την ευλογιά. Ευχόμεθα να έχετε πάντοτε αυτό το δυναμισμό και σφρίγος της Παναγίας”, κατέληξε.

Ευχαριστίες από τον Δήμαρχο Πειραιά

Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, κατά το ευχαριστήριο μήνυμά του προς τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.


“Ο Πειραιάς διανύει μια σημαντική εβδομάδα. Καθώς από το προηγούμενο Σάββατο φιλοξενούμε την Αγία Ζώνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, διότι με τις άοκνες προσπάθειές του αυτό κατέστη εφικτό, αλλά και εσάς Γέροντα Εφραίμ, γνωρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνει η Αγία Ζώνη από το Βατοπαίδι μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Εκτιμώ ότι οι προσπάθειες και των δύο δικαιώθηκαν από την προσέλευση του κόσμου. Πολλές χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο δίνοντας την πρέπουσα τιμή στο θεομητορικό κειμήλιο”.

“Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα, εκ μέρους σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, να σας παραδώσω τα δύο σύμβολα της πόλεώς μας, που είναι η αρχαία τριήρη και ο Λέοντας του Πειραιά. Αφενός με την τριήρη δόθηκαν μάχες που κέρδισαν οι αρχαίοι Έλληνες που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας και της Ευρώπης. Ως προς το λιοντάρι, παλιά το λιμάνι του Πειραιά λεγόταν Πόρτο Λεόνε και είχε δύο λιοντάρια στις άκρες του. Δυστυχώς αφαιρέθηκαν βιαίως από τον Μοροζίνι. Σας τα παραδίδουμε για να κοσμούν, αν είναι δυνατόν, την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου“, τόνισε ο κ. Μώραλης.

“Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την Τιμία Ζώνη. Είναι πολύ τιμητική για την πόλη μας. Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας, και αυτό το έδειξε αυτές τις ημέρες”, κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Στην αντιφώνηση του ο Γέροντας Εφραίμ προς τον κ. Μώραλη ανέφερε:Ο δικός σας δήμος τιμάται και αγάλλεται γιατί τόσος κόσμος προσήλθε να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη. Η εκκλησία με τον τρόπο της συμβάλλει στην κοινωνική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου. Ο Πειραιάς έγινε μια μικρή Οικουμένη με την παρουσία της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Και σαν Ελλάδα έχουμε το μοναδικό θησαύρισμα που λέγεται Ορθοδοξία. Αυτήν να την προβάλλουμε. Και θα την προβάλλουμε αν την βιώσουμε. Κύριε Δήμαρχε αυτά να μην τα ξεχάσετε”. 

Αύριο ολοκληρώνεται το προσκύνημα

Σε όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών οι πιστοί με ευλάβεια και υπομονή ανέμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου έχει γίνει προσκυνηματικό επίκεντρο στο λεκανοπέδιο της Αττικής από τις 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία Ζώνη αφίχθη στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Η ροή του κόσμου όλες αυτές τις ημέρες είναι ακατάπαυστη, όλο το 24ωρο, καθώς ο ναός παραμένει ανοικτός για τους προσκυνητές. Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι προσκυνητές από την Ελλάδα που καταφτάνουν από στο ναό. Αρκετοί έρχονται και από άλλες χώρες όπως Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία, για να προσκυνήσουν. Το γεγονός αυτό οδήγησε στο να παραταθεί κατά μία ημέρα το προσκύνημα.

Τα συνεργία και οι δημοσιογράφοι της Pemptousia TV και του ope.gr όλες αυτές τις ημέρες μεταφέρουν τον παλμό από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά με ζωντανές μεταδόσεις και ρεπορτάζ.

Είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημική κρίση που το θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας μας εξήλθε του Αγίου Όρους και η ευλάβεια των πιστών είναι μεγάλη γεγονός που το αποδεικνύει η μεγάλη προσέλευση όλες αυτές τις ημέρες.

Φωτογραφίες: ope.gr

Διαβάστε επίσης:

Γέροντας Εφραίμ από Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Αγία Ζώνη – Μητροπολίτης Πειραιώς: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

Παράταση για το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης μέχρι τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Πειραιάς: Κοσμοσυρροή για το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων