02/07/2023 02/07/2023 Την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών, τέλεσε σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όπου θησαυρίζεται και αντίγραφο Ιεράς Εικόνας της Παναγίας των Βλαχερνών. «Ο νους και η καρδιά μας μετατίθενται σήμερα στην Βασιλίδα των Πόλεων, στον πανίερο Ναό των Βλαχερνών, εκεί όπου οι Αυτοκράτορες...
02 Ιουλίου, 2023 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 18:58

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία μας βρίσκεται πάντοτε σε συντονισμό με την Αποστολικότητα της».

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία μας βρίσκεται πάντοτε σε συντονισμό με την Αποστολικότητα της».

Την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών, τέλεσε σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όπου θησαυρίζεται και αντίγραφο Ιεράς Εικόνας της Παναγίας των Βλαχερνών.

«Ο νους και η καρδιά μας μετατίθενται σήμερα στην Βασιλίδα των Πόλεων, στον πανίερο Ναό των Βλαχερνών, εκεί όπου οι Αυτοκράτορες Άγιοι Μαρκιανός και Πουλχερία πύργωσαν το ιερό Παρεκκλήσιο όπου βρίσκονταν η Αγία Ζώνη και η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας», είπε αρχικά κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τονίζοντας πως «δι’ αυτών μεταδίδεται η Χάρις και Ευλογία του Θεού στις καρδιές και στις ψυχές των ανθρώπων».

Αναφερόμενος στους Αγίους Αποστόλους επεσήμανε πως «η Εκκλησία μας βρίσκεται πάντοτε σε συντονισμό με την Αποστολικότητά της» και καθώς εορτάσαμε τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, αλλά και τους Δώδεκα Αποστόλους, η Εκκλησία μας δίνει την δυνατότητα και την ευλογία να τελέσουμε την αρχαιοπρεπή Λειτουργία η οποία αναφέρεται στους Αγίους Αποστόλους και προέρχεται από την Αντιοχειανή Εκκλησιαστική παράδοση.

Η Αγία μας Εκκλησία «είναι αποκάλυψη του Παναγίου Θεού». «Αυτή την αποκάλυψη, αυτή την θεία πραγματικότητα η Αγία μας Εκκλησία τηρεί ως κόρην οφθαλμού και θα την διατηρεί άχρι των εσχάτων της ιστορίας των ανθρώπων», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας: «Μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις στην ιστορική πραγματικότητα των ανθρώπων και στη ζωή του κόσμου, αλλά η Εκκλησία του Χριστού, των Αγίων Αποστόλων, των Θεοφόρων Αγίων Πατέρων και των Αγίων εννέα Οικουμενικών Συνόδων δεν πρόκειται, όση και εάν είναι η επίθεση και ο πόλεμος του μισοθέου και μισανθρώπου διαβόλου, να κατασταλεί ή να παύσει να υφίσταται».

«Το μέγεθος και το υπεροχικό μεγαλείο της Εκκλησίας μας είναι η Αποστολικότητά της», υπογράμμισε σε άλλο σημείο, τονίζοντας παράλληλα πως η γνησιότητα και η αυθεντικότητα του κηρύγματος των Αποστόλων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το υπέγραψαν με το αίμα τους και γι’ αυτό «είναι οι εγγυητές και της δικής μας πνευματικής θεογνωσίας και σωτηρίας».

Λέγοντας πως «η Εκκλησία μας είναι η μόνη Αποστολική Εκκλησία η οποία διαγγέλλει διαχρονικά το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας», προέτρεψε όλους να επικαλούνται την ευλογία και τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, διότι «η δικής της σκέπη και η δικής της ευλογία και η δική της χαρίτωση αποτελεί για όλους μας την δυναμική και αιώνια προοπτική μας και την βεβαιότητα ότι η χάρις της η μητρική ποτέ δεν θα πάψει να περισκέπει τις καρδιές μας».

Ας την επικαλεστούμε «για να αλλάξει επιτέλους η ζωή μας, για να νοηματοδοτηθεί ο βίος μας». «Όλη η ζωή μας είναι ένα θαύμα. Όλη η πορεία μας είναι μία αναγωγή προς Εκείνον», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπενθυμίζοντας πως διαχρονικά η Παναγία μας, σε κάθε ιστορική περίοδο της Εκκλησίας του Υιού της μεσιτεύει για όλους.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Οικονόμο τον εφημέριο του Ναού π.Αντώνιο Σταματόπουλο.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων