17/11/2019 17/11/2019 Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» παρουσίασε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού, σαν «Έτος Ερωτόκριτου». Στην επιμέλεια των κειμένων...
17 Νοεμβρίου, 2019 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 17:38

Οι Κρητικοί του Πειραιά χόρεψαν με την καρδιά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οι Κρητικοί του Πειραιά χόρεψαν με την καρδιά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» παρουσίασε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού, σαν «Έτος Ερωτόκριτου».

Στην επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση ήταν η κα Αντωνία-Μαρία Nτουντουνάκη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο Ερωτόκριτος είναι ένα έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, που γράφτηκε πιθανότατα κατά την πρώτη δεκαετία του 17ου αιώνα.

Αποτελείται από 10.012 ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους, αποδιδόμενους στην κρητική διάλεκτο.

Κεντρικό θέμα του έργου, είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό περιστρέφονται και άλλα θέματα όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα, το κουράγιο κ.α.

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα της κρητικής λογοτεχνίας, την περίοδο της βενετοκρατίας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια που αναφέρονταν στους Αγίους, από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων