01/04/2020 01/04/2020 Χθες Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 το Γηροκομείο Πειραιώς, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, δέχτηκε έλεγχο από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τον νέο κορονοϊό COVID-19. Με το πέρας του ελέγχου επιβεβαιώθηκε από τους αρμοδίους ότι το Γηροκομείο Πειραιώς...
01 Απριλίου, 2020 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 15:09

Το Γηροκομείο Πειραιώς τηρεί αυστηρά τα μέτρα για τον COVID-19

Διαδώστε:
Το Γηροκομείο Πειραιώς τηρεί αυστηρά τα μέτρα για τον COVID-19

Χθες Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 το Γηροκομείο Πειραιώς, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, δέχτηκε έλεγχο από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τον νέο κορονοϊό COVID-19.

Με το πέρας του ελέγχου επιβεβαιώθηκε από τους αρμοδίους ότι το Γηροκομείο Πειραιώς έχει λάβει και τηρεί αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δύο φορές την ημέρα γίνεται θερμομέτρηση τόσο των τροφίμων όσο και των εργαζομένων του ιδρύματος. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι φοράνε καθημερινά τον προβλεπόμενο υγειονομικό εξοπλισμό προστασίας: γυαλιά προστασίας, μάσκες, γάντια και στολές μίας χρήσης.

Στον χώρο της υποδοχής, στα ασανσέρ και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν απολυμαντικά, ώστε να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια των εργαζομένων και διάφορα αντικείμενα πριν έρθουν σε επαφή με τους τροφίμους.

Επίσης, το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί εντελώς από τις 04/03/2020, αρκετό καιρό πριν μας γίνει η σχετική σύσταση από την Περιφέρεια, για την προστασία των ηλικιωμένων φιλοξενούμενών μας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το κλιμάκιο ελέγχου συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος για την ορθή λήψη και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν παρθεί και εφαρμοστεί πολύ πριν οι επίσημοι φορείς της πολιτείας συστήσουν και θέσουν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο νέο κορονοϊός απασχόλησε την χώρα μας, έδωσε σαφής οδηγίες για μέτρα πρόληψης και προστασίας του ιδρύματος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων