10/05/2023 10/05/2023 Με την χειροτονία των δυο μοναχών Ναθαναήλ και Μαξίμου ολοκληρώθηκε το διήμερο στη Μητρόπολη Περιστερίου. Στον ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τον ναό Αγίου Αντώνιου στο Περιστέρι έγιναν οι δυο χειροτονίες. Οι διάκονοι πνευματικά αναστήματα του Πρωτοσυγγέλου Αρχιμανδρίτου Άγγελου Ανθόπουλου είναι εδώ και χρόνια δίπλα του και πορεύονται μαζί στην Εκκλησιαστική διακονία με...
10 Μαΐου, 2023 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 12:55

Δυο νέοι διάκονοι στο σώμα της Μητρόπολης Περιστερίου

Διαδώστε:
Δυο νέοι διάκονοι στο σώμα της Μητρόπολης Περιστερίου

Με την χειροτονία των δυο μοναχών Ναθαναήλ και Μαξίμου ολοκληρώθηκε το διήμερο στη Μητρόπολη Περιστερίου. Στον ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τον ναό Αγίου Αντώνιου στο Περιστέρι έγιναν οι δυο χειροτονίες.

Οι διάκονοι πνευματικά αναστήματα του Πρωτοσυγγέλου Αρχιμανδρίτου Άγγελου Ανθόπουλου είναι εδώ και χρόνια δίπλα του και πορεύονται μαζί στην Εκκλησιαστική διακονία με τις ευχές και την στήριξη του Μητροπολίτη κ. Γρηγορίου.

Να εισέλθουν στην ιεροσύνη με αγάπη και αφοσίωση και όχι με αναμονή ανταπόδωσης ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος και στους δυο νέους Διακόνους τους οποίους περιέβαλε με αγάπη από την αρχή της γνωριμίας τους.

Ο λόγος του Μητροπολίτη Περιστερίου με βάση το ευαγγέλιο της ημέρας ενίσχυσε την πνευματική πορεία των νέων διακόνων καθώς αμέσως μετά τους ευλόγησε με την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

«Είναι εύκολο να είσαι μοναχός. Είναι όμως αγώνας δύσκολος και μεγαλυτερος να είσαι κληρικός», τόνισε ο Σεβαμσιώτατος κ. Γρηγόριος ενώ πρόσθεσε: «Στην πορεία αυτή, να γνωρίζεται ότι θα υπάρχουν δυσκολίες και με αυτή την συνείδηση να πορευθείτε μέσα στην Εκκλησία».

Κλήρος και λαός ευχήθηκαν και συμμετείχαν στις χειροτονίες των νέων κληρικών εκφράζοντας την χαρά και την αγάπη τους.

 

 

Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων