09/11/2019 09/11/2019 Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»   Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου τελέσθηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου. Για τον εκλιπόντα...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 19:36

To Περιστέρι αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Διαδώστε:
To Περιστέρι αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου τελέσθηκε σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου.

Για τον εκλιπόντα Mητροπολίτη μίλησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχελάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ακούστε τους επικήδειους λόγους που εκφωνήθηκαν στο παρακάτω ηχητικό:

 

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη οδηγήθηκε εν πομπή στο Κοιμητήριο της περιοχής για την ταφή.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων