25/01/2022 25/01/2022 Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, υπό αμείωτη και έντονη χιονόπτωση, επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 8:38

Χιονοστεφής Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Περιστέρι

Διαδώστε:
Χιονοστεφής Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Περιστέρι

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου, υπό αμείωτη και έντονη χιονόπτωση, επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Φθιώτιδος κ. Συμεών, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Βασιλείου και Ρωγών κ. Φιλοθέου, καθώς και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Περιστερίου Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, και με την παρουσία μικρού αριθμού πιστών και κληρικών, λόγω του ψύχους και της σφοδρής κακοκαιρίας.

Για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ομίλησε διδακτικώτατα, θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφερθείς ιδιαιτέρως σε δύο Επιστολές του προς συνεπισκόπους του και επιμείνας σε δυο σημεία τους, αυτό που αφορά την επίδραση του λόγου του Κυρίου στην ψυχή των ανθρώπων και στη νοηματοδότηση της ζωής των ανθρώπων από τα έργα τους.

Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο πολυετή, αγλαόκαρπη και ειρηνική Ποιμαντορία, παραλληλίζοντας την αποψινή χιονοφόρο νύκτα και τον συνεπεία αυτής «λευκό» Εσπερινό, με τη λευκή και αγνή καρδία του Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου, ευχόμενος να την διατηρήσει καθ’ όλη την Αρχιερατεία του.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όσους παρέστησαν κατ’ αυτήν και του ευχήθηκαν για την ονοματική του εορτή.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων