23/05/2024 23/05/2024 Εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τίτλο: «Προσκύνημα στα Ιερά και Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974-2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 21 Μαΐου 2024, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς,...
23 Μαΐου, 2024 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2024 - 12:43

Εκδήλωση στο Κιλκίς για τα 50 χρόνια εισβολής των Τούρκων και κατοχής στην Κύπρο

Διαδώστε:
Εκδήλωση στο Κιλκίς για τα 50 χρόνια εισβολής των Τούρκων και κατοχής στην Κύπρο

Εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τίτλο: «Προσκύνημα στα Ιερά και Όσια της Τουρκοκρατούμενης Κύπρου. 1974-2024, 50 έτη σκλαβιάς και προσφυγιάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 21 Μαΐου 2024, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος με γλαφυρότητα παρουσίασε ένα οδοιπορικό στους ναούς και τα προσκυνήματα της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου που σήμερα βρίσκονται υπό Τουρκική κατοχή.

Στο χαιρετισμό μου, προ της ενάρξεως, αναφέρθηκα στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο, αλλά και στην ιδιαίτερη σύνδεση του Κιλκίς με την Κύπρο.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης μνήμης, η οποία εντάσσεται στις επετειακές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, οι Πρόεδροι των οποίων, κ.κ. Σπυρίδων Τσερτσίδης και Κωνσταντίνος Παπανικολάου, χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Υπεύθυνος για το συντονισμό και την παρουσίαση ήταν ο Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίτερα, έκανα δεκτό με κάθε τιμή και σεβασμό το Θεοφιλέστατο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο στο Επισκοπείο, έχοντας μαζί του μία εγκάρδια, αδελφική και γόνιμη συνάντηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων