17/06/2024 17/06/2024 Για 16η χρονιά το Ορθόδοξο Εργαστήρι Ευκαρπίας Κιλκίς υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Κιλκίς, διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Διαγωνισμό Πιροσκί 2024, το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, παρουσία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.  Πρωτοξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια αυτή η εκδήλωση ως εθιμικό κέρασμα στην Εκκλησία μετά...
17 Ιουνίου, 2024 - 20:13
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 23:26

Για 16η χρονιά διοργανώθηκε ο διαγωνισμός Πιροσκί από το Ορθόδοξο Εργαστήρι Ευκαρπίας Κιλκίς

Διαδώστε:
Για 16η χρονιά διοργανώθηκε ο διαγωνισμός Πιροσκί από το Ορθόδοξο Εργαστήρι Ευκαρπίας Κιλκίς

Για 16η χρονιά το Ορθόδοξο Εργαστήρι Ευκαρπίας Κιλκίς υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Κιλκίς, διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Διαγωνισμό Πιροσκί 2024, το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, παρουσία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. 

Πρωτοξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια αυτή η εκδήλωση ως εθιμικό κέρασμα στην Εκκλησία μετά το μνημόσυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και σταδιακά προσέλαβε πιο οργανωμένη μορφή, εμπλουτισμένη με τις παραδόσεις των Ποντίων, κατά κύριο λόγο με την ποντιακή γαστρονομία και την χορευτική του έκφραση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν δωρεάν πιροσκί ενώ χορευτικά συγκροτήματα του τοπικού Συλλόγου παρουσίασαν άψογα ποντιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων