27/11/2020 27/11/2020 Η εορτή των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρων Πολιούχων Κιλκίς θα τελεστεί διαφορετικά φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκίς, καθώς είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου.  Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανήγυρις όπως...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 10:10

Η εορτή των Πολιούχων του Κιλκίς θα τελεστεί σύμφωνα με τα μέτρα

Διαδώστε:
Η εορτή των Πολιούχων του Κιλκίς θα τελεστεί σύμφωνα με τα μέτρα

Η εορτή των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρων Πολιούχων Κιλκίς θα τελεστεί διαφορετικά φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκίς, καθώς είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου. 

Το πρόγραμμα της Ιεράς Πανήγυρις όπως το ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη είναι το εξής:

1. Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών, μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. Ήτοι τον Μητροπολίτη, τους Ιερείς και Διακόνους, τους Ιεροψάλτες και τον Νεωκόρο.

2. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου δεν θα πραγματοποιηθεί.

3. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά από τις ιστοσελίδες ά) της Ιεράς Μητροπόλεως www.impk.gr και β) του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr (fb Δήμος Κιλκίς) τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι πιστοί.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 Ώρα 6:00 το απόγευμα

Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Σάββατο 28 Νοεμβρίου Ώρα 7:30 το πρωί

Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου  Ώρα 6:00 το απόγευμα

Παρακλητικός Κανών των Αγίων

Παρακαλούνται άπαντες οι ευσεβείς χριστιανοί να ενώσουν τις προσευχές τους από την οικία τους και να παρακαλέσουμε όλοι μαζί ιδιαιτέρως τους προστάτες μας Αγίους Πεντεκαίδεκα να μας απαλλάξουν από την φοβερή αυτή λοιμική νόσο. Να δίδουν φωτισμό στους Άρχοντες μας, να παρέχουν δύναμη στους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, να χαρίσουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας στους ασθενείς και να δώσουν κουράγιο σε όλους όσους πλήττονται ποικιλοτρόπως από την φοβερή αυτή κατάσταση.

Παρακαλούνται άπαντες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από την επιδημία του κορωνοϊού (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας παντού, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ).

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων