03/02/2022 03/02/2022 Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2022 η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγύρισε την μεγάλη Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τα ορεινά Θεοδόσια τίμησαν την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή στην οποία τιμάται και ο Ιερός Ναός του χωριού. Μέσα σε έντονες καιρικές συνθήκες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 16:17

«Λευκή» Υπαπαντή στα χιονισμένα Θεοδόσια του Κιλκίς

Διαδώστε:
«Λευκή» Υπαπαντή στα χιονισμένα Θεοδόσια του Κιλκίς

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2022 η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγύρισε την μεγάλη Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τα ορεινά Θεοδόσια τίμησαν την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή στην οποία τιμάται και ο Ιερός Ναός του χωριού.

Μέσα σε έντονες καιρικές συνθήκες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε στα Θεοδόσια και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ανέφερε στους εκκλησιαζομένους κατοίκους του χωρίου,οι οποίοι παρά την χιονόπτωση προσήλθαν στην πανηγυρική εκκλησιαστική σύναξη,μεταξύ άλλων και τα εξής: «….Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί η Εκκλησία,μας συγκεντρώνει όλους με πνευματική χαρά και μας καλεί να ψάλλουμε “Τον Ιερόν η ιερά Παρθένος προσεκόμισεν, εν Ιερώ τω Ιερεί απλώσας δε αγκάλας ο Συμεών, εδέξατο τούτον αγαλλόμενος”……

Σήμερα η Εκκλησία μας παιδαγωγεί δείχνοντάς μας, την κίνηση του Κυρίου και της Παναγίας πρός τον Ναό για την εκπλήρωση του έθους του Νόμου, δείχνοντάς μας το υπόδειγμα της υπακοής, ως μέγιστο πνευματικό βήμα σεβασμού των αξιών που διέπουν την ζωή…

Κανείς δεν μπορεί να σωθεί ή να συντηρηθεί στην ζωή επιδεικνύοντας ασέβεια στις αξίες που την διέπουν και που της προσφέρουν ανατατική και ελπιδοφόρα δυνατότητα.

Η γνήσια και ανυπόκριτη υπακοή εκδηλώνεται με ανυστερόβουλο σεβασμό και είναι δείγμα μόνον των ενάρετων ανθρώπων….

Ο Κύριός μας αδελφοί μου, ο οποίος δημιουργεί τον Νόμο, υπακούει στον Νόμο, ως άνθρωπος,για να μας απελευθερώσει απο κάθε μορφή ιδιοτέλειας και να ενσταλάξει στην ψυχή μας την λαχτάρα για το απόλυτο, την λαχτάρα για τον σεβασμό των αξιών και την υπακοή…»

Πριν την λήξη της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η Αρτοκλασία των πιστών και ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την φιλοξενία των κατοίκων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων