18/11/2022 18/11/2022 Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου θα διοργανώσει Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μαρτυρικά 2022” με τίτλο: Μνήμες Μικράς Ασίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου 2 , στο Κιλκίς. Θα προηγηθεί χαιρετισμός του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου και θα...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 13:11

Μνήμες Μικράς Ασίας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Διαδώστε:
Μνήμες Μικράς Ασίας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου θα διοργανώσει Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μαρτυρικά 2022” με τίτλο: Μνήμες Μικράς Ασίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου 2 , στο Κιλκίς.

Θα προηγηθεί χαιρετισμός του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου και θα ακολουθήσει η κεντρική εισήγηση από τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Κωτσιόπουλο με θέμα: ”Η διαχρονική προσφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Παιδεία και στον Πολιτισμό¨.

Στην Α΄ Συνεδρία, με Πρόεδρο τον Καθηγητή και Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Θεόδωρο Γιάγκου, θα ομιλήσουν οι:

  • Άννα Καραμανίδου, Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: “Καππαδόκες Πατέρες σε δογματικά εγχειρίδια της Τουρκοκρατίας”.
  • Σουλτάνα Λάμπρου, Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: ”Λατρευτικά Έθιμα της Καππαδοκίας και οι επιρροές τους στον Μουσουλμανικό κόσμο”.
  • Δημοσθένης Κακλαμάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: ”Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης στη Βυζαντινή Αγιολογική και Υμνογραφική παράδοση”.

Στη Β΄ Συνεδρία, με Πρόεδρο την κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια
Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, θα ομιλήσουν οι:

  • Ιωάννης Μπάκας, Αναπληρωτής καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: ”Δύο μάρτυρες της Μικράς Ασίας και η προγενέστερη δράση τους στη Βορειοανατολική Μακεδονία: Προκόπιος Λαζαρίδης, Γρηγόριος Ωρολογάς”
  • Παναγιώτης Τζουμέρκας, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: ”Χρυσόστομος Καλαφάτης: Αγωνιστής στη Μακεδονία. Μάρτυρας στη Σμύρνη”.
  • Θεοχάρης Αναγνωστόπουλος, Δρ Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Διδάσκων στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, με θέμα: ”Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης και οι Οθωμανικές εκλογές της περιόδου 1911-1912”.

Πηγή: pemptousia.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων