22/03/2020 22/03/2020 Μέτρα προστασίας παίρνει και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου με Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ.  “Η Αγία μας Εκκλησία ως γνωστόν ξεπερνώντας τον εαυτό Της και κάνοντας υπακοή εις τους υπευθύνους της Ελληνικής Πολιτείας για το καλό του Λαού, προσφέρει σε αυτόν την ευκαιρία για συνοχή καρδίας, σωτήρια μόνωση...
22 Μαρτίου, 2020 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 15:45

Πολυανής Εμμανουήλ: “Σας παρακαλώ να εντείνετε τις προσευχές σας”

Διαδώστε:
Πολυανής Εμμανουήλ: “Σας παρακαλώ να εντείνετε τις προσευχές σας”

Μέτρα προστασίας παίρνει και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου με Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ. 

“Η Αγία μας Εκκλησία ως γνωστόν ξεπερνώντας τον εαυτό Της και κάνοντας υπακοή εις τους υπευθύνους της Ελληνικής Πολιτείας για το καλό του Λαού, προσφέρει σε αυτόν την ευκαιρία για συνοχή καρδίας, σωτήρια μόνωση και προφύλαξη από την μετάδοση του ιού ακόμα και στις Ιερές ακολουθίες εντός των Ιερών Ναών” τονίζει ο Σεβασμιώτατος στην Εγκύκλιο προς το λαό, τις μοναστικές αδελφικές  και τους ιερείς της Μητροπόλεως.

Διαβάστε την Εγκύκλιο:

Ἀγαπητοί Πατέρες καί Ἀδελφοί,

Με θλίψη πολλή και συνοχή ψυχής απευθύνομαι εις όλους ημάς, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων περί της διαδόσεως του COVID–19, του λεγομένου κορωνοϊού και στην ευλογημένη Πατρίδα μας αλλά και σε όλη την Υφήλιο. Εκφράζω ὡς Πνευματικός σας Πατέρας την πλήρη συμπαράστασή μου, τον στηριγμό και την αγάπη μου σέ όλους ανεξαιρέτως τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Ἡ Αγία μας Εκκλησία ως γνωστόν ξεπερνώντας τον εαυτό Της και κάνοντας υπακοή εις τους υπευθύνους της Ελληνικής Πολιτείας για το καλό του Λαού, προσφέρει σε αυτόν την ευκαιρία για συνοχή καρδίας, σωτήρια μόνωση και προφύλαξη από την μετάδοση του ιού ακόμα και στις Ιερές ακολουθίες εντός των Ιερών Ναών.

Μετά από τις αποφάσεις της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην έκτακτη Συνεδρία Της την 16η Μαρτίου 2020 αλλά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ της Ελληνικής Κυβερνήσεως ανακοινώνουμε τα εξής και καλούμε όλους:

Να υπακούμε απολύτως στις ένστολές των Επιστημόνων και υπευθύνων για την περιστολή του κορωνοϊοῦ.

Να τηρούμε άπαντες τους κανόνες υγιεινής.

Να αποφεύγονται τα χειροφιλήματα και οι εναγκαλισμοί και να τηρούνται οι ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ μας.

Οι Ιερείς να μεριμνούν για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων των Ενοριών τους και για τους μοναχικούς ανθρώπους.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί μόνον για προσωπική προσευχή των πιστών τηρουμένης της οδηγίας 1 του υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ.

Καμία Ιερή Ακολουθία στους Ιερούς Ναούς (Θεία Λειτουργία, Προηγιασμένη, Χαιρετισμοί, Κατανυκτικοί Εσπερινοί, και οποιαδήποτε άλλη καθημερινή ακολουθία) δεν θα τελείται στην Ιερά μας Μητρόπολη μέχρι 30-3-2020.

Στις Ιερές Μονές δεν επιτρέπεται η προσέλευση προσκυνητών.

Κηδείες θα τελούνται μόνον εντός του Ιερού Ναού από τον Ιερέα, τον Ψάλτη, των μελών της οικογενείας του απολύτως στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος τηρουμένης της οδηγίας 5 του το υπ. αριθμ.:2867/Υ1/16-03-2020 ΦΕΚ. Στο Κοιμητήριο θα μεταβαίνουν οδικώς.

Μνημόσυνα και Τρισάγια θα τελούνται επί του τάφου παρόντων μόνο των μελών της οικογενείας και του Ιερέως.

Οι Βαπτίσεις μεταφέρονται για μετά το Πάσχα.

Θεία Κοινωνία πιστών κατ΄ οίκον, όπως στις περιπτώσεις ασθενών, στην είσοδο της οικίας και μόνο σε απόλυτη ανάγκη.

Να παραμένουμε κατ΄ οίκον προσευχόμενοι αποφεύγοντας όλες τις άσκοπες μετακινήσεις υπακούοντας στις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κιλκίς θα λειτουργούν καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες από τις 1:00μμ. έως τις 2:00μμ με προσωπικό ασφαλείας.

Σας παρακαλώ να εντείνετε τις προσευχές σας για την κατάπαυση του φοβερού αυτού πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών. Όλοι μας ανεξαιρέτως κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσευχόμαστε στα σπίτια μας υπέρ αυτού του σκοπού.

Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ὁ Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων