06/12/2022 06/12/2022 Εσπερίδα Τιμής και Μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 4ης Δεκεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, για τη συμπλήρωση 35 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη. Προ της Εσπερίδας, τελέσθηκε επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Τίτου, που...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 10:47

Εσπερίδα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο Συλλιγαρδάκη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εσπερίδα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο Συλλιγαρδάκη (ΦΩΤΟ)

Εσπερίδα Τιμής και Μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 4ης Δεκεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, για τη συμπλήρωση 35 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη.

Προ της Εσπερίδας, τελέσθηκε επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Τίτου, που ευρίσκεται στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου, Αρχιερατικό Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και πλήθους Καθηγουμένων και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Εκκλησίας Κρήτης.

Κατά την Εσπερίδα, την οποία συντόνισε ο κ. Μάνος Γοργοράπτης, πτ. Θεολογίας, Ερευνητής-Συγγραφέας, ομίλησαν οι εξής εκλεκτοί ομιλητές: ο. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», ο κ. Μανούσος Κλάδος, Δημοσιογράφος, με θέμα: «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», ο κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, Φιλόλογος-Θεολόγος-Συγγραφέας, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970» και ο  Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με θέμα: «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως».

Στο τέλος της Εσπερίδας, εκ μέρους των κατά σάρκα οικείων του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Τίτου, ομίλησε ο κ. Δημήτριος Κριτσωτάκης, ανεψιός του αειμνήστου Ιεράρχου εκ της μακαριστής αδελφής του Βασιλείας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας για την τιμή προς τον αοίδιμο οικογενή τους κυρό Τίτο, ο οποίος προσέφερε τόσα στην Εκκλησία.

Την εκδήλωση κατέκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Πρόδρομος με λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής προς το πρόσωπο του αοιδίμου προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Τίτου, ο οποίος, παρά την παρέλευση 35 ετών από της εκδημίας του, παραμένει «αεί ζων» στις συνειδήσεις και στα βιώματα των ανθρώπων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε προς όλους ως ευλογία το εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς για το έτος 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης, Κτιτορίσσης και πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Καθηγητής κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου, οι κατά σάρκα οικείοι του μακαριστού Μητροπολίτου Τίτου, οι Γερόντισσες Μαριάμ, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, και Θέκλα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, με συνοδεία εκ των Αδελφοτήτων των Ιερών Μονών, και πλήθος πιστών από την Ιερά Μητρόπολή  και από άλλες περιοχές της Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων