16/05/2024 16/05/2024 Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Αναγεννητική Γεωργία & Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί» – «Ο ρόλος των εκκλησιαστικών γαιών στον αναγκαίο μετασχηματισμό των συστημάτων παραγωγής τροφής. Μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», θα διεξαχθεί το Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024, στον χώρο των Παλαιών Στάβλων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, και ώρα 10.00-13:00. Η ημερίδα διοργανώνεται...
16 Μαΐου, 2024 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2024 - 13:08

Hμερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Αναγεννητική Γεωργία και Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί» διοργανώνει η Ι.Μ. Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Hμερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Αναγεννητική Γεωργία και Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί» διοργανώνει η Ι.Μ. Ρεθύμνης

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Αναγεννητική Γεωργία & Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί» – «Ο ρόλος των εκκλησιαστικών γαιών στον αναγκαίο μετασχηματισμό των συστημάτων παραγωγής τροφής. Μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», θα διεξαχθεί το Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024, στον χώρο των Παλαιών Στάβλων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, και ώρα 10.00-13:00.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου και τον Οργανισμό για το Βιώσιμο Διατροφικά Προορισμό (SFDO) στα πλαίσια του έργου TUI Field to Fork Greece.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναγεννητική γεωργία, με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι παραγωγοί της περιοχής και οι διαχειριστές εκκλησιαστικών γαιών της Κρήτης για την ανάγκη, τα οφέλη και τις πρακτικές της Aναγεννητικής Γεωργίας.

Πρόκειται για μια μέθοδο καλλιέργειας που προάγει τη βιοποικιλότητα, εμπλουτίζει την υγεία του εδάφους και ενισχύει την υγεία και τις λειτουργίες του οικοσυστήματος και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών. Εντέλει οδηγεί σε ανώτερη ποιότητα προϊόντων, ψηλότερες αποδόσεις, χαμηλότερα κόστη καλλιεργειών και αντοχή απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εικόνα για τη σημασία της υγείας των εδαφών, της δέσμευσης του άνθρακα στο έδαφος και τη βιομάζα, την κλιματική αλλαγή και πως αυτή συνδέεται με τις καλλιεργητικές πρακτικές.

Θα καταδειχθεί ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδεατό, αλλά αντίθετα κάτι ρεαλιστικό που συμβαίνει ήδη μέσα από επιτυχημένες ενέργειες πρωτοπόρων στον επιχειρηματικό στίβο στους τομείς οίνου, ελιάς, τουρισμού. Και πως μέσω της σύνδεσης ενός αναγεννητικού πρωτογενή τομέα με τις υπηρεσίες φιλοξενίας, δημιουργείται προστιθέμενη αξία και ανθεκτικότητα στις τοπικές κοινότητες και προάγεται η δημιουργία βιώσιμων διατροφικά προορισμών με ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν και αυθεντική εμπειρία επισκεπτών ικανή να αντέχει στο χρόνο.
Τέλος θα αναδειχθεί ο ρόλος των εκκλησιαστικών γαιών στον αναγκαίο μετασχηματισμό των συστημάτων παραγωγής τροφής για την μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

• Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης κ Αυλοποτάμου | Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ Αυλοποτάμου, κκ Πρόδρομος
• Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τουρισμού | Λ. Αυγενάκης & Ολγ. Κεφαλογιάννη
• Περιφέρεια Κρήτης | Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού, Κώτσογλου Κυριάκος
• Οργανισμός SFDO | Πρόεδρος Δ.Σ., Μπαμπαγιούρης Δ. Σωτήρης
• TUI Group | The Rhodes Co-Lab – Head of Operations, Βαγγέλης Γεωργίου

Ομιλίες:

• «Εισαγωγή στην Αναγεννητική Γεωργία»
Νικηφόρος Στειακάκης & Γιώργος Σαββάκης – SFDO Team
• «Οίνος & Αναγέννηση»
Ηλιάνα Μαλίχιν – Γεωπόνος & Οινολόγος Iliana Malihin winery
• «Ελιά & Αναγέννηση»
Αντώνης Μαρακάκης – Γεωπόνος & Υπεύθυνος Ακαδημίας Ελιάς TERRA CRETA
• «Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη»
Μάνος Μπορμπουδάκης – Chief Operating Officer Metaxa Hospitality Group
• «Πιστοποίηση Αναγεννητικής Γεωργίας»
Δημήτρης Δημητριάδης – Iνστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας
• «Οι Εκκλησιαστικές Γαίες – Το παράδειγμα του Αρκαδίου»
Θοδωρής Δρόσος – Γεωπόνος – Ιερά Μονή Αρκαδίου

Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού και της Περιφέρειας Κρήτης. Διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου και τον Οργανισμό για το Βιώσιμο Διατροφικά Προορισμό (SFDO) στα πλαίσια του έργου TUI Field to Fork Greece

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων