20/11/2023 20/11/2023 Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ψαλλομένου υπό των Ιεροψαλτών του «Ἄξιόν ἐστιν», καθώς και του νέου Απολυτικίου της Κεράς του...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 16:22

Η “ενθρόνιση” της Κεράς του Ρεθέμνους

Διαδώστε:
Η “ενθρόνιση” της Κεράς του Ρεθέμνους

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ψαλλομένου υπό των Ιεροψαλτών του «Ἄξιόν ἐστιν», καθώς και του νέου Απολυτικίου της Κεράς του Ρεθέμνους, «ενθρονίστηκε» στο προσκυνητάριό της, στον σολέα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, η Ιερά Εικόνα της Κεράς του Ρεθέμνους (Παναγία του Πάθους, 15ος αιώνας), η οποία εφεξής θα ευρίσκεται στη θέση αυτή, προς ευλογία και επιστηριγμό των προσκυνητών.

Στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τελέσθηκαν και τα μνημόσυνα των Γεωργίου και Μαρίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πλήθος πιστών.

Στη συγκινητική και καρδιακή προσλαλιά του Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Χαραλάμπους Καμηλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και στην ιστορική αυτή ημέρα της «ενθρονίσεώς» της «ἐν μέσῳ ἐκκλησίας», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος αντιφώνησε με θερμούς λόγους, εκφράζοντας τη χαρά του για το δώρο αυτό στην Τοπική Εκκλησία και τις ευχαριστίες του προς όλους, όσοι συνέβαλαν στο γεγονός αυτό, καθώς και για την από μέρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού προσφορά σετ Αρχιερατικών εγκολπίων με την ιερά μορφή της Κεράς του Ρεθέμνους.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα διανεμήθηκε, μαζί με το αντίδωρο, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων