20/04/2023 21/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 17 Απριλίου 2023, στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην οικία της κ. Μαρίας Παλαφούτη, στο Ρέθυμνο, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, με την παρουσία της οικογένειας Παλαφούτη και...
20 Απριλίου, 2023 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 1:52

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ρέθυμνο και στο Σπήλι

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ρέθυμνο και στο Σπήλι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 17 Απριλίου 2023, στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην οικία της κ. Μαρίας Παλαφούτη, στο Ρέθυμνο, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, με την παρουσία της οικογένειας Παλαφούτη και πολυπληθών φίλων και προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίωμα της Αναστάσεως, που ήταν βίωμα των Αγίων Μαρτύρων, το οποίο τους έδωσε τη δύναμη να μαρτυρήσουν για τον Χριστό και να γίνουν διαρκείς και διαπρύσιοι κήρυκες της Αναστάσεως. Ο Επίσκοπος προέτρεψε όλους να είναι η ζωή μας φωτισμένη από το φως της Αναστάσεως, που θα αντανακλά στα έργα της καθημερινότητάς μας.

Το πρωί της Τρίτης της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2023, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα φερώνυμη Ιερά Μονή των Αγίων, στο Σπήλι, όπου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, Βοηθού παρά τω Αρχιεπισκόπω Κρήτης, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, ο οποίος για πρώτη φορά έλαβε μέρος στην πανήγυρι των Αγίων ως Αρχιερέας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και της λιτανεύσεως πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Πρόδρομος έλαβε το λόγο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τόσο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης όσο και του ιδίου για την πολυτίμητη μαρτυρία και προσφορά του πολυσεβάστου σε όλους Γέροντος, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ο οποίος υποδειγματικά και θυσιαστικά διακονεί την Αγία μας Εκκλησία. Επίσης, ο Επίσκοπός, κατόπιν παρακλήσεως και αδείας του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου, τέλεσε την εις Αναγνώστην χειροθεσία του μικρού μαθητού Νικολάου.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα και εόρτιος τράπεζα προς όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων