03/09/2023 03/09/2023 Την 7η και 8η Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας», πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Μυριοκεφάλων, τον οποίο ανήγειρε, στις απαρχές του 11ου αιώνα, η μεγάλη μορφή της Αγιοτόκου Κρήτης, ο Όσιος πατήρ ημών Ιωάννης ο Ξένος, όπου...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 15:47

Η Ιερά Πανήγυρις του Μοναστηριακού Ναού Παναγίας Μυριοκεφάλων

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις του Μοναστηριακού Ναού Παναγίας Μυριοκεφάλων

Την 7η και 8η Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας», πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Μυριοκεφάλων, τον οποίο ανήγειρε, στις απαρχές του 11ου αιώνα, η μεγάλη μορφή της Αγιοτόκου Κρήτης, ο Όσιος πατήρ ημών Ιωάννης ο Ξένος, όπου και φυλάσσεται ως πανίερο θησαύρισμα της Τοπικής μας Εκκλησίας η περίπυστη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντιφωνητρίας.

Το πρόγραμμα
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
7.00 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
10.00 μ.μ.: Η Ιερά Παράκλησις της Παναγίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
7.30 π.μ.: Ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.
10.30 π.μ.: Λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αντιφωνητρίας, με την συνοδείαν Διμοιρίας Στρατού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων