23/08/2023 23/08/2023 Το πρωί της Δευτέρας, 21ης Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου Γ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Πατελάρου, στην γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. Προ της απολύσεως της...
23 Αυγούστου, 2023 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2023 - 16:22

Η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου στη στην γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου

Διαδώστε:
Η πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου στη στην γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου

Το πρωί της Δευτέρας, 21ης Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου Γ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Πατελάρου, στην γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου και εν γένει στη ζωή των Χριστιανών μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου και τελέσθηκε η Αρτοκλασία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς προσελθόντα προς συνεορτασμό, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, στον πολυπληθή όμιλο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Εκκλησίας της Κύπρου και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών και προς το πλήθος των πιστών, που προσήλθαν από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, για να συνεορτάσουν τον Άγιο Αθανάσιο τον Πατελάρο.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους ο μέγας τούτος Ιεράρχης, Προκαθήμενος της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, να εμπνέει τα διαβήματα, τις επιλογές και τις αποφάσεις όλων μας και να διακρατεί τον τόπο του και τη γενέτειρά του, και όχι μόνο, ως τόπο αγιότητος και εν Χριστώ μαρτυρίας και προσφοράς.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές πλούσια παραδοσιακή κρητική τράπεζα.
Τους ύμνους της Εορτής απέδωσε, φιλοξενούμενος κατ’ αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη, ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο μουσικολογιώτατος κ. Σωτήριος Δογάνης, Καθηγητής Μουσικής και Πρωτοψάλτης.
          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων