30/03/2023 30/03/2023 Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Ο Πανάγιος Τάφος – Το Μνημείο και το Έργο – Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα»....
30 Μαρτίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 14:26

Ημερίδα για τον Πανάγιο Τάφο στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Ημερίδα για τον Πανάγιο Τάφο στο Ρέθυμνο

Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Ο Πανάγιος Τάφος – Το Μνημείο και το Έργο – Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα».

Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό που αφορά σε ένα κορυφαίο μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας και μοναδικής σημασίας για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό, με στόχο την ανάδειξη των Οικουμενικών αξιών της Παγκόσμιας αυτής Κληρονομιάς.

Η καινοτόμος τεχνογνωσία που ανέπτυξε και εφάρμοσε η Διεπιστημονική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, αποτελεί υπόδειγμα των μεγάλων δυνατοτήτων της Ελλάδας στην αειφόρο διατήρηση και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτισμικής Διακονίας ‘’Θεομήτωρ’’ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού της πόλεως του Ρεθύμνου.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Μοροπούλου Αντωνία, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Επικεφαλής της Διεπιστημονικής Ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συμμετέχουν με παρεμβάσεις ο κος Τρουλλινός Μιχαήλ, Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, τέως Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και θα παρουσιαστεί σύντομο οδοιπορικό με εικόνες από την Προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στους Αγίους Τόπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων