15/09/2020 15/09/2020 Την άμεση παρέμβαση του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προκάλεσαν  δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία Κληρικός της Μητροπόλεως αντιτίθεται στα μέτρα για τον κορωνοϊό και προτρέπει τους πιστούς να μην τα εφαρμόζουν. Ο Ιερατικός Σύνδεσμος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του.  ″Όλοι οι εφημέριοι της...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:55

Οι Κληρικοί του Ρεθύμνου «απαντούν» στον Ιερέα που αντιδρά στα μέτρα

Διαδώστε:
Οι Κληρικοί του Ρεθύμνου «απαντούν» στον Ιερέα που αντιδρά στα μέτρα

Την άμεση παρέμβαση του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προκάλεσαν  δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία Κληρικός της Μητροπόλεως αντιτίθεται στα μέτρα για τον κορωνοϊό και προτρέπει τους πιστούς να μην τα εφαρμόζουν. Ο Ιερατικός Σύνδεσμος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του. 

″Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτη» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
″Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

″Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

″Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων