08/01/2024 08/01/2024 Παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, το πρωί του Σαββάτου, 6ης Ιανουαρίου 2024, ανήμερα της Μεγάλης Εορτής των Θεοφανείων. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας,...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 7:43
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 7:49

Πρόσκληση Μητροπολίτη Ρεθύμνης στην ΠτΔ να παραστεί στις καταληκτήριες εκδηλώσεις για τους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες

Διαδώστε:
Πρόσκληση Μητροπολίτη Ρεθύμνης στην ΠτΔ να παραστεί στις καταληκτήριες εκδηλώσεις για τους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες

Παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, το πρωί του Σαββάτου, 6ης Ιανουαρίου 2024, ανήμερα της Μεγάλης Εορτής των Θεοφανείων.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος προσεφώνησε και καλωσόρισε την Εξοχωτάτη κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πρώτη της επίσκεψη στο Ρέθυμνο, ευχόμενος πάντοτε όλοι να επιλέγουμε το φως ενάντια στο κάθε σκοτάδι που επαπειλεί τη ζωή μας και την αιώνια προοπτική του ανθρωπίνου προσώπου και το Φως του Χριστού να καταυγάζει τη ζωή, τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σπουδαιότητα του έτους 2024 για την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων κατά το έτος 1824, προσκαλώντας την Εξοχωτάτη κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις καταληκτήριες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, κατά το τέλος τους τρέχοντος έτους, και προσφέροντάς της, ως αντίδωρο, Ιερά Εικόνα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ενετικό Λιμένα της πόλεως Ρεθύμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία εκατοντάδων πιστών καθώς και όλων των τοπικών Αρχών και των προκρίτων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

d_cinlike

d_cinlike

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων