05/06/2024 05/06/2024 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την 1η Ιουνίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων, όπου τελέσθηκε και το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή, κτήτορος του εν λόγω Ιερού Ναού. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο...
05 Ιουνίου, 2024 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2024 - 13:08

Το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή

Διαδώστε:
Το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την 1η Ιουνίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων, όπου τελέσθηκε και το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή, κτήτορος του εν λόγω Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυετή και πολύπτυχη προσφορά του μακαριστού π. Παντελεήμονος, στον δυναμικό του χαρακτήρα, στη διακονία του στην Τοπική Εκκλησία, σε όσες Ενορίες υπηρέτησε, με επίκεντρο την Ενορία των Μισιρίων, όπου ανήγειρε, με την αρωγή και συμπαράσταση πλειάδος ανθρώπων, τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πολυπληθή όμιλο Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης και άλλων Επαρχιών, που προσήλθαν, μαζί με την οικογένεια του αοιδίμου Ιερέως και πλήθος πιστών, για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού π. Παντελεήμονος, και ευχήθηκε πάντοτε όλοι μας να προσφέρουμε στην Αγία Εκκλησία αξιοποιώντας τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στον καθένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων