05/04/2023 05/04/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης. Στη συνέχεια ανέγνωσε Τρισάγιο πλησίον του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ανθίμου (Συριανού). Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατο κατά τον Εσπερινό μίλησε με λόγο βιωματικό και εμπειρικό για το...
05 Απριλίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 12:57

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Ανθίμου (Συριανού)

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Ανθίμου (Συριανού)

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης. Στη συνέχεια ανέγνωσε Τρισάγιο πλησίον του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ανθίμου (Συριανού).

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατο κατά τον Εσπερινό μίλησε με λόγο βιωματικό και εμπειρικό για το μέγα θέμα της μετάνοιας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον εκλεκτό ομιλητή, καθώς και όλους τους ομιλητές, εκλεκτούς κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης, οι οποίοι φέτος ανέλαβαν την διακονία του λόγου σε όλους τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, προκειμένου να συμβάλουν στον πνευματικό επιστηριγμό όλων των ανθρώπων μέσα στην πορεία του σταδίου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Μετά τη διανομή ευλογιών, ο ιερός κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα εξήλθαν του Ιερού Ναού πλησίον του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ανθίμου (Συριανού), όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε Τρισάγιο, καθώς η 2α Απριλίου του έτους 1977 ήταν η ημέρα της μοναχικής αποκάρσεως του αοιδίμου Ιεράρχου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μονή της μετανοίας του.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους να έχομε διαρκή την ευχή του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου και με το καλό να φθάσομε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων